Tarih: 03.02.2017 12:01

Eski başbakan, ´Trump kontrolüne´ takıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Diplomatik pasaport taşıyan Hıristiyan Halk Partili Kjell Magne Bondevik bir saat boyunca pasaport polisi tarafından sorgulandıktan sonra ABD´ye girişine izin verildi.

Kjell Magne Bondevik ABD pasaport kontrolünce durdurulmasını kışkırtıcı olarak değerlendirerek ´´Sorgulama bir saat sürdü. Bir saat boyunca İran´a niçin gittiğimi, ABD´ye seyahatimin nedenini sorup durdular. ABD´ye defalarca resmi ziyarette bulunmuş eski bir başbakandan korkmaları için bir neden yoktu.

´´Terör korkusunu anlayabiliyorum. Ancak bütün etnik gruplara bu şekilde davranamazsınız. Son on yılda çok şey ileriye gitti. Ancak bu davranış bazı büyük ülkelerin otoriter liderlerce yönetildiğini görmek endişe yaratıyor´´ diye konuştu. 

Bondevik´e, sorgulamasının ardından Trump´ın da katıldığı kilisede yemekli sabah ayin toplantısına katılmak için geldiği ABD´ye girmesine izin verildi.

Trump, imzaladığı kararname ile aralarında İran´ın da olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi 7 ülkenin vatandaşlarına ABD´ye geçici olarak giriş yasağı getirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —