• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Eski CIA ajanı, Trump´ı ´susturmak´ için Twitter´ı satın almaya çalışıyor

Eski CIA ajanı, Trump´ı ´susturmak´ için Twitter´ı satın almaya çalışıyor

Eski ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ajanı Valerie Wilson, ABD Başkanı Donald Trump´ın hesabını kapatmak amacıyla Twitter´ı satın almak için bağış topluyor.

 

Trump´ın Twitter hesabının kapatılması amacıyla başlatılan bağış kampanyasında 10 bin dolara yakın para toplandı.

​Eski CIA ajanı Wilson, 'www.gofundme.com' sitesinde 'Haydi Twitter´ı satın alalım ve Trump´ı yasaklayalım' (Let´s #BuyTwitter and #BanTrump) başlığıyla açtığı bağış sayfasında, kampanyasına şu ifadelerle destek istedi:

'Donald Trump, Twitter´da korkunç şeyler yaptı. Irkçılara cesaret vermekten, gazetecilere yönelik şiddeti teşvik etmeye kadar giden tweetleri, bu ülkeye zarar veriyor ve insanlarını riske maruz bırakıyor. Buna karşın, Kuzey Kore´yle gerçek bir nükleer savaş tehdidinde bulunması işleri çok tehlikeli bir seviyeye getirdi. Artık O´nu susturmanın zamanı.'

​Twitter´ın tüm çağrılara rağmen Trump´ın hesabını kapatmadığını kaydeden Wilson, halka açık olan şirketin hisselerini satın alarak yönetimde söz hakkı kazanmanın bu amaca ulaşılmasını sağlayacağını ifade etti.

Wilson´ın Twitter´ın kararlarında söz hakkına sahip olabilecek miktarda hisse senedi satın alabilmesi için 1 milyar dolardan fazla bağış toplaması gerekiyor.

BEYAZ SARAY: SAÇMA BİR GİRİŞİM 

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders ise yaptığı yazılı açıklamada, bağış kampanyasını 'saçma bir girişim' olarak nitelendirdi.

ABD´lilerin Trump´ın Twitter´ı kullanmasını sevdiğini savunan Sanders açıklamasında, 'Bu hikayedeki tek saygısızlık, nefret ve hoşgörüsüzlük, Wilson´ın Trump´ın anayasal hakkını elinden almaya yönelik saçma girişimidir' ifadelerini kullandı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor