• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Eski CIA Direktörü Brennan: Rusya ile Trump arasında gizli anlaşma yapıldığını doğrulayamam

Eski CIA Direktörü Brennan: Rusya ile Trump arasında gizli anlaşma yapıldığını doğrulayamam

Eski ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, ABD Başkanı Donald Trump´ın kampanya ekibiyle Rus yetkililer arasında ´gizli anlaşma´ yapıldığına dair iddiaları doğrulayamadığını söyledi.

 

 

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi´nde yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Brennan, 'Rus yetkililerle Trump´ın seçim ekibindeki kişiler arasında temaslar olduğunu ortaya koyan bilgileri ve istihbaratı gördüm ve biliyorum. Ancak taraflar arasında bir gizli anlaşma yapıldığını bilmiyorum ve doğrulayamam' dedi. 

´TRUMP´IN İSTİHBARAT YETKİLİLERİNDEN TALEPTE BULUNDUĞUNA DAİR BİLGİM YOK´

Brennan, ´Trump´ın, üst düzey istihbarat yetkililerinden, kampanya ekibinin seçimler sırasında Rusya´yla gizli bir anlaşma yaptığına ilişkin tüm kanıtların varlığını reddetmelerini istediği´ konusunda bir bilgisi bulunmadığını belirtti.

´TRUMP´IN COMEY´E BASKI YAPIP YAPMADIĞINDAN HABERDAR DEĞİLİM´

Eski CIA Direktörü, Trump´ın eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın düşürülmesi için eski FBI Direktörü James Comey´e baskı yapıp yapılmadığından haberdar olmadığının da altını çizdi.

´RUS İSTİHBARATI CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR´

Öte yandan Brennan, Rus istihbarat servislerinin ABD yönetimindeki kişiler veya Rusya´da ticaret yapan kişiler hakkında bilgi toplamayı sürdürdüğünü iddia etti. Rus istihbaratının ciddi bir tehdit oluşturduğunu da öne süren Brennan, ABD istihbaratının Moskova´nın eylemlerine çok dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor