Tarih: 22.07.2022 13:00

Eski İsrail Başbakanı Netanyahu olayla ilgili ifade verdi

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail´in Eski Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen yıl nisan ayında Meron Dağı´ndaki dini bayram kutlamasında 45 kişinin ölümüyle sonuçlanan izdihamla ilgili ifade verdi. Netanyahu olayla ilgili sorumluluğunun olmadığını savundu.

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçen yıl 45 kişinin ölümüne neden olan izdihamdaki güvenlik sorunlarından dolayı sorumlu olmadığını savundu. Netanyahu, Nisan 2021´de ülke tarihinin en kötü sivil felaketi olarak bilinen izdihamla ilgili ifade verdi. İsrail´in eski lideri trajediyi araştıran bağımsız bir komisyona verdiği ifadesinde güvenlikle ilgilenmediğini ve sadece koronavirüs salgını nedeniyle devreye girdiğini söyledi.

Binyamin Netanyahu, “Sayın yargıç, üzgünüm, söylediklerinizi kabul etmiyorum. Konu, müfettişlerin tavsiyeleri doğrultusunda, bununla ilgili mekanizmaların kurulması için ele alınmıştır. Başbakan olarak açıklama yapmadım.” ifadelerini kullandı.

İsrail´in kuzeyindeki Safed kentinde Meron Dağı kutlama alanında yapılan dini bayram kutlaması faciaya dönüşmüştü. On binlerce kişinin katıldığı kutlamalar sırasında platform çökmüş, can pazarı yaşanmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —