• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Eski Katar Başbakanı: Ürdün´deki darbe girişimini Trump ve bölge ülkelerinden biri planladı

Eski Katar Başbakanı: Ürdün´deki darbe girişimini Trump ve bölge ülkelerinden biri planladı

Eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir, Ürdün´de meydana gelen olayların eski ABD Başkanı Donald Trump ve ´bölge ülkelerinden biri´ tarafından, Kral 2. Abdullah´ın İsrail´le normalleşme konusundaki tutumuna yanıt olarak te

 

Eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir, Ürdün´de meydana gelen olayların eski ABD Başkanı Donald Trump ve ´bölge ülkelerinden biri´ tarafından, Kral 2. Abdullah´ın İsrail´le normalleşme konusundaki tutumuna yanıt olarak tertip edildiğini öne sürdü.

Eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani, Ürdün´de geçen haftalarda meydana gelen darbe girişimine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hamad bin Casim, yaşanan son gerilimin, eski ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail´i ima ederek ´bölge ülkelerinden biri´ tarafından tertip edildiğini iddia etti.

Tel Aviv´in, İsrail´le normalleşme konusundaki tavrı nedeniyle Kral 2. Abdullah´ı devirme arzusunda olduğunu belirten eski Başbakan, 'Son zamanlarda kardeş Ürdün Haşimi Krallığı´nda meydana gelen olaylar, Ürdün´de Kral 2. Abdullah liderliğindeki mevcut yönetimi değiştirmek amacıyla, eski ABD yönetiminin bazı yetkilileri ve bölge ülkelerinden biri tarafından uzun süredir planlanıyordu' dedi.

Ayrıca Ürdün´deki istiktarın Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) açısından çok önemli olduğu kaydeden Hamad bin Casim, Ürdün´deki mevcut yönetimi desteklemenin bir görev olduğunu, zira Doha´nın çıkarlarını muhafaza etmek için bölgede ´daha fazla istikrar ve güvene´ ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

 



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor