Eski MI6 şefi: Koronavirüs, Çin´deki bir laboratuvardan ´yanlışlıkla´ yayıldı

Eski MI6 şefi: Koronavirüs, Çin´deki bir laboratuvardan ´yanlışlıkla´ yayıldı

İngiltere dış istihbarat servisi MI6´in eski şefi Sir Richard Dearlove, koronavirüsün Çin´de ‘yanlış giden bir deney´ sonucu tüm dünyaya yayıldığını öne sürdü.

İngiltere dış istihbarat servisi MI6´in eski şefi Sir Richard Dearlove, koronavirüsün Çin´de ‘yanlış giden bir deney´ sonucu tüm dünyaya yayıldığını öne sürdü.

Çin´in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüsün ‘insan yapımı´ olduğu iddialarına bir yenisi daha eklendi.

İngiltere´nin dış istihbarat servisi MI6´in 1999 ile 2004 yılları arasındaki yöneticisi olan Sir Richard Dearlove, Çinli bilim insanlarının yarasa koronavirüsleri üzerinde deney yaparken yanlışlıkla virüsün yayılmasına neden olduğunu öne sürdü.

Telegraph gazetesinin ‘Planet Normal´ adlı podcast yayına katılan Dearlove, “Bunun bir kaza olarak başladığını düşünüyorum. Bu şu sorunu gündeme getiriyor: Eğer Çin sorumluluğunu kabul edecek olsaydı, tazminat öder miydi? Bence dünyadaki her ülke Çin ile olan ilişkilerini nasıl ele aldığını ve uluslararası toplumun Çin liderliğine nasıl davrandığını yeniden düşünecek” dedi.

Former MI6 chief claims coronavirus origins can be traced back to Chinese lab https://t.co/kS9gv9mw2P pic.twitter.com/bu9i3ZX1jw

— Daily Mirror (@DailyMirror) June 4, 2020

Richard Dearlove, iddiasını Norveç ve İngiltere´den bir grup bilim insanın salgına dair hakemli bir dergide yayımladığı araştırmayla destekledi. Dearlove, bu araştırmayı defalarca incelediğini vurguladı.

Araştırmada, SARS-CoV-2´nin yüzeyinde, virüsün insan hücreleriyle temas etmesine izin veren gömülü bölümler yerleştirildiğini öne sürülüyor. Virüsün üretildiğini savunan araştırmacılar bu nedenle de ‘Vuhan virüsü´ olarak adlandırılmasını savunuyor.

Öte yandan Telegraph, söz konusu araştırmamaya mesafeli yaklaştı.

Gazete, Francis Crick Enstitüsü ve Imperial College London gibi kurumların bu araştırmanın sonuçlarını reddettiğini; ayrıca Nature ve Journal of Virology gibi önde gelen akademik dergilerin araştırmayı yayımlamayı uygun bulmadığını vurguladı. Ayrıca araştırmaya katılan bir bilim insanının imzasını çektiği de belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere pek çok Batılı siyasetçi, salgından Çin´i sorumlu tutuyor ve bedel ödemesi gerektiğini savunuyor. Batı istihbaratları da salgının başından bu yana bu konuyu araştırıyor. Çin ise ısrarla bu iddiaları reddediyor.



ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Yükleniyor