Tarih: 16.10.2019 13:28

Eski NASA çalışanı: Mars´ta yaşamın kanıtını çoktan bulduk

Facebook Twitter Linked-in

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı´nın (NASA) eski çalışanı Gilbert Levin´a göre Kızıl Gezegen´de yaşamın olduğuna dair kanıtı çoktan bulduk.

Eskiden Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı´nda (NASA) çalışan bilim insanı Gilbert Levin, Scientific American´a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Levin´a göre NASA´nın 1976´da yılında gerçekleştirdiği ´Viking´ misyonu sırasında evrende yalnız olmadığımızı zaten öğrendik.

1976 yılında NASA, deney yapmak ve anlık olarak görüntü alabilmek için Kırmızı Gezegen´e iki gezici göndermişti. Bu aynı zamanda ABD´nin Mars´ın yüzeyine ilk kez bir uzay aracı indirdiği tarihti.

Webtekno´nun aktardığına göre Levin, kendisinin de görev aldığı ´Labeled Release´ adlı biyoloji deneyinde olumlu sonuçlar saptadı.

Deney kapsamında, Mars´tan alınan toprak örneğinin azot bazlı bir besin çözeltisi ve benzersiz bir radyoaktif karbon bileşiği ile karıştırıldığını söyleyen Levin, topraktaki mikroorganizmaların ´şaşırtıcı bir şekilde´ besinleri metabolize ettiğini ifade ediyor.

Buna rağmen NASA, Kızıl Gezegen´in çorak topraklarında yaşayan mikroorganizmaların varlığına dair net bir kanıt bulamadı. Levin, toprak örneklerini Dünya´ya geri göndermek yerine, 1970´teki deneylerin sonuçlarının genişletilmesi ve benzer testlerin yapılması gerektiğini düşünüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —