• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Eski Pentagon çalışanı: Rusya´ya verilen gözdağı yeterli değil

Eski Pentagon çalışanı: Rusya´ya verilen gözdağı yeterli değil

Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı, Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi Savunma Programı Direktörü Elbridge A. Colby, Almanya´nın NATO´ya yanlış davrandığını ve Rusya´yı ´yıldırmak´ için daha fazla kaynak sağlaması gerektiğini belirt

 

Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı, Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi Savunma Programı Direktörü Elbridge A. Colby, Almanya´nın NATO´ya yanlış davrandığını ve Rusya´yı ´yıldırmak´ için daha fazla kaynak sağlaması gerektiğini belirtti.

Alman Focus dergisine konuşan Colby, Almanya´nın Avrupa´nın en zengin ülkesi olduğunu ve kendi ve müttefiklerinin savunmasına daha fazla para harcaması gerektiğini söyledi. 

ABD´li politikacı, halihazırdaki Alman ordusunun, Soğuk Savaş sonlarındaki durumuyla karşılaştırıldığında ´solgun bir gölge´ gibi olduğunun altını çizdi.

´ALMANYA, MÜTTEFİKLERİNİN SAVUNMASINA DAHA FAZLA HARCAYABİLİR´

Colby, “Almanya inanılmaz zengin ve kendi ve müttefiklerinin savunmasına daha fazla para harcayabilir” diyerek Berlin´in, 1988´de yaptığının en azından küçük bir bölümünü yapması durumunda NATO´daki kilit sorunların çözümüne büyük katkıda bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

Halihazırda NATO´nun temel sorununun başta Rusya olmak üzere doğu cephesinde yoğunlaştığını, Berlin´in Moskova ile mücadelede belirleyici rol oynayabileceğini dile getiren ABD´li politikacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Almanya, Rusları yıldırma konusunda daha gerçekçi yardım sağlayabilir”.

ABD´nin, Rusya ve Çin olmak üzere aynı zamanda 2 çatışmaya birden çekildiğini söyleyen Colby, bu yüzden Avrupa´nın, “Rus saldırganlığı” durumunda yardımcı olabilmek için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini kaydetti ve bu bağlamda, Rusya ile savaşın çıkması durumunda Almanya ve Avrupa´daki diğer müttefiklerin, Amerikan yardımını beklemeden Rusya´ya karşı direnmek zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor