Tarih: 20.04.2017 15:33

Eski Trump nerede? ABD başkanına neler oldu?

Facebook Twitter Linked-in

 

Trump´ın elit tabakayla mücadelesi, kimi iddialara göre kendisinin değil, kodamanların zaferiyle sona erdi. Suriye lideri Beşar Esad, Trump´ın kendisine verilen liderlik görevini yerine getirmeyi başaramadığını öne sürdü. 

Beyaz Saray´ın elit tabakayla mücadelesindeki zorlukları, Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan Berlin söylemlerinden de anlaşılıyor. Alman yönetimi, Trump´ın Rusya rotasında kendisine manevra boşluğu tanınmadığı için bu konuda etkisiz hale geldiğini ve ‘Trump´ın köşeye sıkıştırıldığını´ öne sürüyor.

Trump´ın bu şekilde değişmesi için hangi araçlar kullanıldı? ABD başkanı göreve gelir gelmez rakiplerinden ithamlar gelmeye başladı. Bir önemli nokta daha var. Trump, ABD´deki hakimleri yanına almadan ülkeyi yönetmenin mümkün olmadığını anladı. Zira ABD´deki yasalara göre hakimler, başkanın kararlarını durdurabiliyor ve hatta yürürlükten kaldırma yetkisine sahip.

´TRUMP İKNA EDİLDİ´

ABD´li senatör Mitch McConnell, Trump´ın başkanlık kampanyası sırasında yaptığı konuşmalar doğrultusunda hareket etmediğini belirterek, 'Trump, başka şekilde davranması gerektiğini kendisi de anladı. İşini yapmayı öğreniyor' dedi. 

Trump´ın eski ezeli rakiplerinden Elliott Abrams ise, 'Şu anda gördüklerim, konvansiyonel cumhuriyetçi bir idareyi andırıyor. Bence bu çok güzel' ifadelerini kullandı.

Trump´ı kendi aile fertlerinin de ikna etmiş olabilecekleri düşünülüyor. Suriye bombardımanından sonra, Trump´ın saldırı kararını kızı İvanka´nın etkisiyle aldığı öğrenildi. Kimileriyse, sol görüşlü demokrat olduğu bilinen İvanka´nın eşi ve Beyaz Saray Danışmanı Jared Kushner´in de bu konuda rol aldığı düşüncesini dile getiriyor.

TRUMP YENİ BUSH OLACAK MI?

Sputnik´in mikrofon uzattığı uzmanlar, önümüzdeki aylarda Trump´ın ´kendi yüzünü´ aramaya devam edeceğini belirtti. Valday Kulübü müdürü Timofey Bordaçev, '2000´lerdeki neo konservatizminin döndüğü söylenemez, Trump´ın politikası oldukça kaotik, kendisinin bazı inanç eksikleri de var.  Bush´un (ABD eski başkanı George W. Bush) politikası, değerleri tarafından dikte ediliyordu, ancak şimdiki başkanda bu da yok' diye konuştu. 

Rusya Politika Teknolojileri Merkezi müdür yardımcısı Aleksey Makarkin, 2000´li yılların zorunluluklarına dönüş yapmanın mümkün olduğunu savunarak, 'Ancak burada önemli bir kısıtlama var. Trump, Bush döneminde olduğu gibi uzun süren askeri operasyonlarına karşı çıkıyor. Bu deneyimi olumsuz olarak değerlendiriyor. Trump´ın yönetiminde, nokta atışlar, lokal harekatlar beklenebilir, büyük savaşlar değil' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —