Tarih: 17.06.2015 15:00

Eski FIFA yöneticisi ABD`ye muhbirlik yapıyormış

Facebook Twitter Linked-in

 

FIFA’ya yolsuzluk operasyonunu yürüten ABD’nin New York kentindeki Federal Mahkeme, bazı medya kuruluşlarının talebi üzerine Blatter ile savcıların vardığı 19 sayfalık ‘anlaşmayı’ yayımladı. Buna göre, 70 yaşındaki Blazer alacağı cezanın düşürülmesi karşılığında suçunu itiraf etti ve 29 Aralık 2011’den itibaren savcılarla işbirliği yaptı. Blazer, Kasım 2013’te de yazılı hale dökülen bu işbirliği kapsamında ‘gerekli belgeleri savcılarla paylaşmayı ve istenildiği zaman dünyanın neresinde olursa olsun ifade vermeyi’ kabul etti.

Blazer 2005 ve 2010 arasında 11 milyon dolardan fazla parayı zimmetine geçirdiğini kabul etmiş; vergi kaçırma, sahtecilik ve para aklama gibi 10 suçtan suçlu bulunmuştu.

`FIFA ABD`YE KARŞI KENDİNİ SAVUNMALI`

Diğer taraftan 5. kez yeniden başkan seçildikten 4 gün sonra istifa eden ve istifasını geri çekebileceği konuşulan FIFA Başkanı Sepp Blatter’ın kişisel danışmanı Klaus Stölker, FIFA’nın kendisini ABD’nin saldırısından koruması gerektiğini savundu. RT’ye konuşan Stölker, “İsviçre’de her kapıdan ABD’nin çıkmasına alışkınız. Yalnızca bankalar konusunda değil, FIFA’da da geçerli. Nasıl ki bankalar kendini savundu, biz de FIFA’yı savunmak zorundayız” dedi.

`GÜÇ KAZANMAYA ÇALIŞAN 3 GRUP VAR`

Diğer taraftan büyük bir oyun oynandığının altını çizen Stölker, güç kazanmaya konuşan 3 ana taraf olduğunu savundu: İngilizlerin de yardım ettiği ABD’liler, UEFA Başkanı Michel Platini’nin dahil olduğu Avrupalılar (Rusya hariç) ve Afrikalı- Asyalı-Arap üçlüsü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —