Facebook´a karşı zafer

Facebook´a karşı zafer

Avusturyalı aktivist Maximillian Scherms Facebook´a karşı önemli bir zafer elde etti. Sosyal medya devi Facebook´un yakın bir zamanda Avrupalı kullanıcıların verilerini ABD´ye iletmesi engellenebilir.

 

Lüksemburg´daki Avrupa Adalet Divanı´nda görülen davada sunulan bilirkişi raporuna göre, ABD´deki sunuculara aktarılan Avrupalı Facebook kullanıcılarının verileri, ABD istihbarat birimlerinin erişimine karşı yeterince korunmuyor. Raporu sunan Fransız Başsavcı Yves Bot, bu sunucuların Avrupalı kullanıcılar için 'güvenli liman' olmadığını söyledi.

Başsavcı Bot, AB Komisyonu´nun 2000 yılında aksi yönde verdiği kararla, Facebook´un Dublin´deki Avrupa merkezi tarafından Avrupalı kullanıcıların kişisel verilerinin ABD´de Facebook merkezine iletilmesinin engellenmediği vurguladı.

AB yasaları, kişisel verilerin AB üyesi olmayan ülkelere aktarılmasına ancak o ülkede verilerin 'makul' şekilde korunması halinde izin veriyor. 2000 yılının Haziran ayında AB Komisyonu, bu bağlamda ABD´nin 'güvenli liman' sayılmasına karar vermişti.

Facabook´un Dublin´deki merkezi, ABD ve Kanada dışındaki tüm kayıtları tutuyor, yani 1 milyar 350 milyon Facebook kullanıcısının yüzde 80´inin verileri burada kayıtlı.

Max´ın zaferi

Kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile davayı açan Avusturyalı aktivist Maximilian Scherms bilirkişi raporu ile Facebook´a karşı önemli bir raundu kazanmış oldu. Ancak dava henüz sonuçlanmadı. Avrupa Adalet Divanı, genelde bilirkişi olarak davaya katılan başsavcının görüşünü paylaşıyor. Ama her zaman değil. Davada nihai kararın birkaç ay içerisinde verilmesi bekleniyor.

Mahkeme bilirkişi raporu yönünde karar verirse bu karar, Avrupa´da faaliyet gösteren birçok ABD firmasını etkileyecek. Aynı şekilde kişisel verilerin ABD´ye iletilmesine izin veren 'Safe Harbor' (Güvenli Liman) Anlaşması da sekteye uğrayacak.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading