Faizdeki artışa rağmen ihtiyaç kredisi kullanımında rekor artış
Faizdeki artışa rağmen konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerine talep devam etti. 399.9 milyar lira olan ihtiyaç kredileri ise 401.2 milyar liraya yükseldi. İhtiyaç kredileri, 2002 yılından bu yana ilk kez bu seviyeye ulaştı.
Faizdeki artışa rağmen konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerine talep devam etti. 399.9 milyar lira olan ihtiyaç kredileri ise 401.2 milyar liraya yükseldi. İhtiyaç kredileri, 2002 yılından bu yana ilk kez bu seviyeye ulaştı.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı´nın ekonomideki haftalık gelişmeler ve genel görünüme yer verdiği raporunda yer alan ´bankacılık sektörü tüketici kredileri ve kredi kartlarının gelişimi´ verilerine göre tüketici kredilerinde toplam bakiye 691.8 milyar liraya ulaştı. Bireysel kredi kartlarındaki toplam bakiye tutarı da 154.7 milyar lira oldu.
Cumhuriyet´ten Mustafa Çakır´ın haberine göre bankacılık sektörü tüketici kredileri türlerinin gelişimine bakıldığında ise faizlerdeki artışa rağmen konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerine talep sürdü.
´2002 yılından bu yana ilk kez bu seviyeye ulaştı´
26 Mart´ta 276.8 milyar lira olan konut kredileri toplam bakiyesi 277 milyar liraya, 13.3 milyar lira olan taşıt kredileri 13.6 milyar liraya, 399.9 milyar lira olan ihtiyaç kredileri de 401.2 milyar liraya çıktı. İhtiyaç kredileri, 2002 yılından bu yana ilk kez bu seviyeye ulaştı.
Raporda, bankacılık sektörü tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları takibe giren alacak oranları de yer aldı. Verilen tabloya göre, 2 Nisan itibarıyla toplam kredilerde oran yüzde 3.8, tüketici kredilerinde yüzde 1.7, bireysel kredi kartlarında da yüzde 3.2.
Borcunu ödememiş gerçek kişi sayısı ocak ayı itibarıyla tüketici kredilerinde 41 bin 838, bireysel kredi kartarında 40 bin 663, tüketici ve/veya bireysel kredi kartlarında ise 73 bin 380 oldu.
Yasal takibe düşmüş ve halen yasal takipte devam eden borçlu sayısı ise ocak itibarıyla tüketici kredilerinde 2.3 milyon kişi. Bireysel kredi kartlarında 2.4 milyon kişi. Tüketici kredisi ve/veya bireysel kredi kartında ise 3.4 milyon kişi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
