Tarih: 25.05.2016 16:38

Farklı Bir Gelecek İnşa Etmek İçin..

Facebook Twitter Linked-in

 

AP

Günümüzdeki krizlere verilecek küresel yanıtları ve insani yardım çabalarını revize etmek için düzenlenen emsalsiz bir zirvenin açılışı pazartesi günü Türkiye´de yapıldı.

İlk Dünya İnsani Zirvesi, Birleşmiş Milletlerin II. Dünya Savaşı´ndan bu yana en kötü insani kriz olarak adlandırdığı durumla daha iyi mücadele edebilmek üzere İstanbul´da düzenleniyor.

İki gün sürecek Zirveyle ilgili ilk fikir dört yıl önce BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından ortaya atıldı. BM yetkilileri hazırlık aşamasında 150´nin üzerinde ülkeden 23 bin kişiyle görüşüldüğünü bildirdiler.

Ban Ki-mun Zirvenin açılış konuşmasında, “Farklı bir gelecek inşa etmek üzere buradayız. Sadece insanları hayatta tutmak için değil aynı zamanda onlara onurlu bir yaşam sürme fırsatı sunmak için de bir an önce harekete geçmeliyiz.” diye belirtti.

Zirvenin gündem maddeleri arasında kriz engelleme ve çözüm çalışmaları, sivilleri koruma çabalarının güçlendirilmesi ve insani yardım bütçelerindeki açıkların giderilmesi bulunuyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Zirvenin bir “dönüm noktası” teşkil edeceğinden umutlu olduğunu söyledi ve acil insani yardım yükünü daha fazla ülkenin üstlenmesini istedi. Üç milyonun üzerinde mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, dünyada en fazla mülteci barındıran ülke.(ABD,AP-23.05.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —