Tarih: 01.06.2017 09:08

´Fas´taki protestolar ülke için istikrasızlık riskini taşıyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Fas´ta Vicdan Hareketi´nin lideri Salah el Vadia, Sputnik´e açıklamasında, gösterilerin kontrol altından çıkarak ulusal güvenliği tehdit etmeye başladığını söyledi. 

Hareketinin başta ileri sürdüğü taleplerin daha barışçıl nitelik taşıdığını belirten el Vadia, 'Şu anda daha ziyade, daha önce tutuklanan protestocuların serbest bırakılması talepleri duyuluyor. Durumun istikrara kavuşturulması için taleplerin dikkate alınmasına ve görüşmelere ihtiyaç var. Gerilimdeki yükselişi durdurmak için bugüne kadar karşılanmayan taleplerin artık hayata geçirilmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Fas´taki duruma üçüncü ülkelerin müdahale edebileceğini belirten el Vadia, 'Çünkü gergin durumda bunu yapmak oldukça kolay' dedi.

´İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, EYLEMLERİYLE ÜLKEYİ TEHLİKEYE ATIYOR´

Fas haber portalı Kuzeyin Sesi´nin genel yayın müdürü Reşit Belzaar, yolsuzluk ve diktatörlüğü kınayan açıklamalarıyla ün kazanan muhalif lider Nasser Zefrafi´nin gözaltına alınmasıyla El Hoceima´daki gerilimin tırmandığını belirterek şu yorumda bulundu: 'Mevcut durumda, protestolara zamanında tepki vermeyen ve gerilimin tırmanmasına izin veren hükümet suçlu. İçişleri Bakanlığı, eylemleriyle ülkeyi tehlikeye atıyor'.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —