Tarih: 03.04.2017 16:20

´FBI, Rusya iddialarını soruşturmak için özel birim kuruyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Financial Times gazetesine konuşan bir kaynağın aktardığı bilgiye göre, söz konusu birim, FBI Başkanı James Comey´e detaylı soruşturma imkanı sunmak için çalışmalarda bulunacak. 

20 kişiden oluşacak birimin başına bir karşı istihbarat uzmanının geçmesi ve Comey´e yapılan çalışmalarla ilgili haftalık raporlar sunması bekleniyor.

´ÇALIŞMALAR ÖNÜMÜZDEKİ AY BAŞLIYOR´

Mevcut ve eski çalışanların demecine göre, soruşturmaları 56 ofisinden birinde yürüten FBI, ´Rus müdahalesi´ soruşturması için bir merkezi yöneticiye ihtiyaç duyuyor. Gazete, Rusya biriminin FBI´ın genel merkezinde yer alacağını ve çalışmalarına önümüzdeki ay başlayacağını belirtti. 

FBI VE NSA KANIT BULAMAMIŞTI

20 Mart´ta ABD Senatosu İstihbarat Komitesi´nde, Rus hackerların ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair iddiaların ele alındığı bir oturum düzenlenmişti.

Oturumda söz alan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Direktörü Michael Rogers ve FBI Başkanı James Comey, Rusya´nın ABD´deki oy sayımını etkilediğine dair bir bilgi bulunamadığını açıklamıştı. Soruşturma tamamlanmadan herhangi bir çıkarımda bulunulmaması gerektiğini kaydeden Comey, soruşturmanın ne zaman biteceği konusunda tarih vermemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —