• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Fed´den Loretta Mester: Faiz oranlarının %4´ün biraz üzerine çıkması gerekiyor

Fed´den Loretta Mester: Faiz oranlarının %4´ün biraz üzerine çıkması gerekiyor

Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester “ABD Merkez Bankası´nın gelecek yılın başlarında faiz oranlarını %4´ün biraz üzerine yükseltmesi ve ardından çok yüksek enflasyonu merkez bankasının hedefine geri getirmek içi

Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester “ABD Merkez Bankası´nın gelecek yılın başlarında faiz oranlarını %4´ün biraz üzerine yükseltmesi ve ardından çok yüksek enflasyonu merkez bankasının hedefine geri getirmek için orada tutması gerekecek.” Dedi.

 

Fed şu anda politika faizini %2,25-%2,5 aralığında hedefliyor. Mester ayrıca, önümüzdeki ay üst üste üçüncü bir 75 baz puanlık faiz artırımına destek verip vermeme kararını yakından izlenen aylık istihdam raporundan ziyade öncelikle enflasyon görünümüne dayandıracağına dair önceki yorumlarını yineledi.

 

Cleveland Fed başkanı, Fed´in 'hüsn-ü kuruntulara' karşı önlem alması gerektiğini ve enflasyonun zirve yaptığı sonucuna varmak için çok erken olduğunu söyledi. Mester, enflasyonu Fed´in %2 hedefine geri getirmenin çok fazla sabır gerektireceğini de sözlerine ekledi.

 

Mester, 'Bu, yakın vadede acı verici olacak, ancak yüksek enflasyon da öyle' dedi.

 

 

 

Kaynak: Reuters



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor