• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Federasyon Konseyi: Rusya, Azak Denizi´nin askerileşmesini engelleyecek

Federasyon Konseyi: Rusya, Azak Denizi´nin askerileşmesini engelleyecek

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi üyesi Franz Klintseviç,´Azak Denizi´nin askerileşmesi´ ile ilgili Sputnik´e açıklamada bulundu.

 

Klintseviç, Sputnik´e yaptığı açıklamada, 'Ukrayna´nın Azak Denizi´nde yaptığı savaş zırhlıları nakli açıkça Rus karşıtı bir eylemdir. Rusya da uluslararası hukuka uygun olarak tüm imkanlarıyla Azak Denizi´nin askerileşmesini engelleyecektir' dedi. 

Ukrayna Askeri Portalı, Genelkurmay Başkanlığı ve ülkenin donanma komutanlığındaki kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde. Ukrayna´nın zırhlı gemilerini Azak Denizi´ne nakletmeye başladığını ve burada Donanma´ya ait tam teşekküllü bir üs kurmaya başladığını yazmıştı.

Ukrayna hükümetinin, NATO´nun politikalarının olası sonuçlarını düşünmeden hareket ettiğini belirten Klintseviç, 'Azak Denizi´nin militarizasyonu, tarafların silahlı çatışma olasılığını artıran, belki de, Kiev´in şu anki durumda verebileceği en kötü karardır. Rusya uluslararası hukuka uygun olarak tüm imkanlarıyla Azak Denizi´nin askerileşmesini engelleyecektir' dedi.

Daha önce, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Azak Denizi´ndeki askeri varlığı güçlendirme ve kıyı savunma birimlerinin yeni yüksek hassasiyetli füzelerledonatılması kararı almıştı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor