• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

FETÖ´nün MİT imamı Yasin Ugan: 2013´te kurulan istihbarat merkezinde aynı anda 14 kişiyi birden dinleyebiliyorduk

FETÖ´nün MİT imamı Yasin Ugan: 2013´te kurulan istihbarat merkezinde aynı anda 14 kişiyi birden dinleyebiliyorduk

FETÖ´nün MİT içerisindeki ´mahrem imamlarından´ Yasin Ugan, örgütün istihbarat faaliyetleriyle ilgili yaptığı itiraflarda 2013´te Ankara Çukurambar´da bulunan Vişnelik isimli rezidansta teknik bir ofis kurulduğunu söyledi ve 'Aynı and

FETÖ´nün MİT içerisindeki ´mahrem imamlarından´ Yasin Ugan, örgütün istihbarat faaliyetleriyle ilgili yaptığı itiraflarda 2013´te Ankara Çukurambar´da bulunan Vişnelik isimli rezidansta teknik bir ofis kurulduğunu söyledi ve 'Aynı anda 14 kişiyi birden dinleyebiliyorduk' dedi.

Ankara´da yakalandıktan sonra tutuklanan örgütün MİT´teki mahrem isimlerinden Yasin Ugan, örgütün kozmik ofisine ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. MİT´in diğer 3 mahrem imamı ile birlikte geçen aylarda Ankara´da yakalanarak cezaevine gönderilen Ugan, 2016 yılı Ağustos ayından itibaren ´gaybubet´ adı verilen FETÖ evlerinde saklandığını belirterek, örgütün istihbarat ofisi hakkında itiraflarda bulundu.

Sabah´tan Nazif Karaman´ın haberine göre; Ugan, FETÖ´nün devletin kozmik bilgilerine erişim için 2013´te Ankara Çukurambar´da bulunan Vişnelik isimli rezidansta teknik bir ofis kurduğunu söyleyerek, kendisinin de ofisin sorumlusu olduğunu ifade etti. O dönemde MİT Mahrem Ankara Bölge Temsilcisi olduğunu belirten Ugan, kurulan sistemin uzak bilgisayar vasıtasıyla devletin istihbari bilgilerine bağlı olduğunu anlatarak şunları söyledi:

- Merkezde aynı anda 14 kişiyi dinliyorduk.

- Örgütün mahrem yapılanmasında görevli Seyfullah Şencan ve Mehmet Emin Kuşçu da bu ofiste yönetici vasfıyla görevlendirildi.

- Örgüt bu kozmik merkezde Türkiye genelinde herkesin detaylı istihbari verilerini temin etmeye başladı.

26 yıldır örgüt adına çalışıyor

Ankara´da FETÖ´nün kurduğu kozmik ofisin başındaki mahrem imam Yasin Ugan, FETÖ ile 1993´te Konya´da Sabah Dershanesi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle tanıştığını söyledi. 2012´de örgüt tarafından Adana iline MİT mahrem yapılanmasına öğretmen olarak atandığını söyleyen Ugan, 2013´te ise MİT Mahrem Ankara Bölge Temsilciğine getirildi. Ve ardından da kozmik ofisi yönetti.

 



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor