Tarih: 03.12.2015 21:17

FIFA´daki rüşvet operasyonunda ikinci dalga

Facebook Twitter Linked-in

İsviçre Adalet Bakanlığı, FIFA İcra Kurulu toplantısı için Zürih´te bulunan üst düzey iki ismin milyonlarca dolar rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındığı duyurmuştu. İsviçre emniyeti ise Zürih´teki Baur au Lac Oteli´nde yapılan operasyonda yakalanan iki FIFA görevlisinin bu sabah gözaltına alındığını ve ABD´ye iade edileceğini belirtmişti.

Corrupted soccer: Swiss police arrests more FIFA officials on behalf of US https://t.co/k42iV4wJd5 pic.twitter.com/HaTRx3fKQ0

— RT (@RT_com) December 3, 2015
Adalet Bakanlığı´ndan, bugün yaptığı ikinci açıklamada, gözaltına alınan isimlerin, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Başkanı Alfredo Hawit ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Juan Angel Napout´un olduğunu açıkladı. Açıklamada, Hawit ve Napout´un ABD´ye iade edilmek istemedikleri belirtildi.

FIFA´daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015´te Zürih´te 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki yetkililerden Jeffrey Webb ve Jose Maria Marin ABD´ye iade edilirken, iadeye itiraz eden Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas ve Rafael Esquivel´in yargı süreci devam ediyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —