Tarih: 13.06.2018 09:45

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi´nden, Filistin hükümetine istifa çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

 

FHKC´den yapılan açıklamada, 'Gazze´ye yönelik alınan cezai önlemlerin ulusal ve toplumsal zararlara neden olması ve Filistin davasının tasfiye edilmesi planları karşısında direnişi zayıflatmasından dolayı hükümeti istifaya çağırıyoruz. Gazze´ye yönelik cezai önlemlerin devam etmesi, Filistin yönetimini, ulusal, yasal ve ahlaki sorumlulukla karşı karşıya bırakıyor' ifadelerine yer verildi. 

Batı Şeria´da Rami el-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümetinden yapılan açıklamada, hükümetin Gazze´deki vatandaşlara karşı sorumlu olduğu belirtilmişti.

Açıklamada dikkatleri Gazze´de yaşanan sıkıntıların gerçek sorumlusundan başka yöne çekmek için hükümete iftira atıldığına, bu şekilde İsrail´in ve uyguladığı ablukanın neden olduğu sorunların görmezden gelindiğine işaret edilmişti.

Filistin hükümeti, Gazze´deki memurların maaşlarını yaklaşık 1 yıldır yüzde 30-50 kesintili ödüyor. Memurlar geçen aydan bu yana maaş alamıyor.

Gazzeli memurlar Filistin yönetiminin maaşlarına uyguladığı kesintilere ve ödemelerdeki gecikmelere tepki amacıyla sık sık gösteriler düzenliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —