• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi´nden, Filistin hükümetine istifa çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi´nden, Filistin hükümetine istifa çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Batı Şeria´daki Filistin hükümetini, Gazze´ye yönelik yaptırımları nedeniyle istifaya çağırdı.

 

FHKC´den yapılan açıklamada, 'Gazze´ye yönelik alınan cezai önlemlerin ulusal ve toplumsal zararlara neden olması ve Filistin davasının tasfiye edilmesi planları karşısında direnişi zayıflatmasından dolayı hükümeti istifaya çağırıyoruz. Gazze´ye yönelik cezai önlemlerin devam etmesi, Filistin yönetimini, ulusal, yasal ve ahlaki sorumlulukla karşı karşıya bırakıyor' ifadelerine yer verildi. 

Batı Şeria´da Rami el-Hamdallah başkanlığındaki Filistin hükümetinden yapılan açıklamada, hükümetin Gazze´deki vatandaşlara karşı sorumlu olduğu belirtilmişti.

Açıklamada dikkatleri Gazze´de yaşanan sıkıntıların gerçek sorumlusundan başka yöne çekmek için hükümete iftira atıldığına, bu şekilde İsrail´in ve uyguladığı ablukanın neden olduğu sorunların görmezden gelindiğine işaret edilmişti.

Filistin hükümeti, Gazze´deki memurların maaşlarını yaklaşık 1 yıldır yüzde 30-50 kesintili ödüyor. Memurlar geçen aydan bu yana maaş alamıyor.

Gazzeli memurlar Filistin yönetiminin maaşlarına uyguladığı kesintilere ve ödemelerdeki gecikmelere tepki amacıyla sık sık gösteriler düzenliyor.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor