Filistin ile İsrail arasında geçen hafta başlayan çatışmaların ardından ateşkes ilan edildiği ve ateşkesin bugün akşam başlayacağı açıklandı. Çatışmalar sırasında toplamda 33 Filistinlinin ve 2 İsraillinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Birlemiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland dün akşam açıklama yaparak “Gazze ve İsrail’de duyurulan ateşkesi memnuniyetle karşılıyorum” ifadelerini kullandı. Özel Koordinatör Wennesland açıklamasında Mısır’ı Ateşkes için yaptığı çalışmalarından dolayı takdir ettiğini vurguladı ve tarafları ateşkese bağlı kalmaya davet etti.
Filistin Dışişleri Bakanlığı dün İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in açıklamalarını kınayarak çatışmayı tırmandırdığını belirtti. Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in işgal altındaki Gazze'de yürüttüğü hava saldırılarında 6’sı çocuk 33 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplamda 190 kişinin yaralandığını vurguladı. İsrail tarafı ise 2 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya