• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Filistin´den Amerika´ya Kudüs Uyarısı

Filistin´den Amerika´ya Kudüs Uyarısı

Abbas, “Amerika´nın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına yönelik her hangi bir adım ya da Amerika´nın büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması barış sürecinin geleceğine tehdit oluşturur ve Filistinliler, Araplar ve uluslarar

 

Filistin lideri Mahmud Abbas, Amerika´nın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması durumunda bunun Beyaz Saray´ın Ortadoğu barış çabalarındaki konumunu tehlikeye atacağını belirtti.

Abbas, “Amerika´nın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına yönelik her hangi bir adım ya da Amerika´nın büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması barış sürecinin geleceğine tehdit oluşturur ve Filistinliler, Araplar ve uluslararası açıdan kabul edilemez” dedi.

Abbas bu açıklamayı İsrail´den kendisini ziyaret eden bir grup Arap milletvekiline yaptı.

Amerikalı yetkililer Trump´ın Çarşamba günü yapacağı konuşmayla Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyabileceğini belirtiyor.

İsrail Kudüs´ü başkenti olarak kabul ediyor. Birçok devlet binası Kudüs´te bulunuyor. Ancak uluslararası toplum, kentin statüsünün barış görüşmeleri çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini belirtiyor. Filistinliler İsrail tarafından 1967´de işgal edilen doğu Kudüs´ü başkentleri olarak kabul ediyor.

Abbas´ın sözcüsü Nebil Abu Rdeneh, Filistin liderinin Amerika´nın muhtemel adımına karşı Arap ve dünya liderleriyle iletişim halinde olduğunu belirtti.

Rdeneh, Abbas´ın Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Fransa liderleri ile iletişim kurduğunu söyledi.

Trump´ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ise Amerika Başkanı´nın bu konuda henüz karar vermediğini belirtiyor.

Bu arada Ürdün konuyla ilgili acil olarak Arap Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı´nın toplanması için çaba sarfediyor.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor