• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

First Lady´yle el sıkışan Suudi Kral Selman´a tepki: Haram

First Lady´yle el sıkışan Suudi Kral Selman´a tepki: Haram

Suudi Kralı Selman Bin Abdülaziz el Suud´un, ABD Başkanı Donald Trump´ın eşi Melania ile el sıkışmasına tepki gösteren bir Instagram hesabından paylaşılan karenin üzerine ‘haram´ yazıldı.

 

Trump´ın göreve geldikten sonra yurt dışına yaptığı ilk seyahat olan Suudi Arabistan gezisi, çok sayıda tartışmayı da beraberinde getirdi.

Bunlardan sonuncusu ise First Lady ile Suudi Kral Selman´ın el sıkışması oldu. 

İkilinin el sıkışmasına yönelik en sert eleştiri ise ‘Islamiskt´ adlı bir Instagram hesabından yapıldı.

Hesapta paylaşılan fotoğrafın altına, 'Allah´ın adıyla, böyle mi el sıkışıyorsunuz? Umarım değildir.' yazıldı.

Paylaşımın devamında şu ifadelere yer verildi: 'Karşı cinsle el sıkışmak haramdır ve peygamberin de asla yapmadığı, inananlara yasakladığı bir şeydir. Unutmayın ki el sıkışmayarak hem başkalarına hem kendinize kim olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bu kimliğinizin bir parçası.'

Yapılan paylaşım, yüzden fazla ‘beğeni´ aldı.

İsveç haber sitesi Fria Tider´ın aktardığına göre nisan sonunda açılan hesap, aynı isimli bir Facebook sayfası tarafından da takip ediliyor. 

Hesabı kimin yönettiği henüz bilinmese de, SAS İskandinav Havayolları´nın başörtüsü giyen bir Müslüman kadını işe almayı reddetmesini protesto eden İsveçli Müslüman bir aktivist grupla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Öte yandan Melania Trump´ın, Suudi Arabistan ziyareti sırasında başını kapamayıp, Vatikan´da Papa Francis´le görüşmesi sırasında başını siyah bir örtüyle örtmesi de dikkatleri çekmişti.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor