• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Fizikçi Stephen Hawking uzay yolculuğuna hazır

Fizikçi Stephen Hawking uzay yolculuğuna hazır

Teorik fizik alanındaki çalışmalarıyla tanınan ünlü fizikçi Stephen Hawking, milyarder işadamı Richard Branson´ın kendisine uzay yolculuğu teklifinde bulunduğunu açıkladı. Teklifi kabul ettiğini belirten Hawking, NASA´nın yeni keşfet

 

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, son arzusunun uzaya seyahat etmek olduğunu ve bunu gerçekleştirmeye hazır olduğunu açıkladı.

​Good Morning Britain´dan Piers Morgan´a konuşan Hawking, Virgin Galactic şirketinin sahibi milyarder işadamı Richard Branson´ın, uzay turizmi için tasarlanan ‘Uzay Gemisi 2´de kendisine bir koltuk teklif ettiğini ifade etti.

Hawking şunları söyledi:

“Kimsenin beni uzaya götüreceğini düşünmüyordum fakat Richard Branson bana Virgin Galactic´de bir koltuk teklif etti. Ben de hemen kabul ettim. O günden bu yana fikrimi asla değiştirmedim.”

ALS hastası olan Hawking, yerçekimsiz uçuşu ilk kez Atlantik Okyanusu üzerinde 2007 yıılnda özel olarak modifiye edilmiş bir uçakta denemişti.

Virgin Galactic´in ticari uçuşlara ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı.

´KEŞFEDİLEN 7 GEZEGENE BUGÜNÜN TEKNOLOJİSİYLE GİDİLEMEZ´

Hawking, kısa bir süre önce keşfedilen, Dünya büyüklüğünde 7 Güneş Sistemi dışı gezegen hakkında da konuştu.

Keşiften heyecan duyduğunu belirten Hawking, 39 ışık yılı uzaklığında bulunan gezegenlere bugünün teknolojisiyle gidebilmenin bir yolu olmadığını ifade ederken, şunları ilave etti: 

‘Tahayyül edebileceğimiz en iyi şey, robotik nano gemileri devasa lazerlerle ışık hızının yüzde 20´sine kadar hızlandırmak. Birkaç gram ağırlığındaki bu nano gemilerin varış noktalarına ulaşması ve buradan resimler göndermesi yaklaşık 240 yıl alacaktır. Bu uygulanabilir bir şey ve bundan büyük heyecan duyuyorum.”   



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor