• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Florida saldırganı idam cezasıyla yargılanabilir

Florida saldırganı idam cezasıyla yargılanabilir

ABD´nin Florida eyaletindeki Fort Lauderdale Havalimanı´na düzenlenen, 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı saldırının zanlısına savcıların hangi suçlamaları yönelttiği ortaya çıktı.

 

BBC Türkçe´nin haberine göre, zanlı Esteban Santiago (26), uluslararası bir havalimanında ölümle sonuçlanan bir şiddet eylemi gerçekleştirmek suçlamasıyla yargılanacak. Bu suçun en üst düzey cezası ise idam.

Santiago´ya aynı zamanda silah taşımak gibi daha hafif suçlamalar da yöneltildi.

ALASKA´DAN UÇAĞA BİNDİĞİ BELİRTİLİYOR

Zanlının yetkililere saldırıyı planladığını ve Fort Lauderdale Havalimanı´na tek yön bir bilet aldığını aktardığı ifade edildi.

Santiago´nun dolu olmayan yarı-otomatik bir silah ile mermi taşıdığı ve yasal olarak Alaska´dan uçağa bindiği belirtiliyor.

Saldırganın Florida´ya vardıktan sonra tuvalette silahını doldurduğu düşünülüyor.

Saldırgan, silahındaki mermiler bittikten sonra yetkililere teslim oldu. Saldırganın amacının ne olduğu henüz saptanamasa da ‘terör saldırısı´ ihtimali dışlanmıyor.

‘SESLER DUYDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ´

ABD´li yetkililer ayrıca eski bir asker olan Santiago´nun bir süredir akli dengesinin yerinde olmayabileceğini kaydediyor.

Geçen kasım ayında Santiago´nun Alaska´daki FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ofisine tedirgin ve telaşlı bir halde geldiği aktarıldı.

Silahını yeni doğan çocuğuyla araçta bırakan Santiago, FBI´ın gerçekleştirdiği sağlık kontrolünde ´sesler duyduğunu ve Amerikan istihbarat servisleri tarafından kontrol edildiğini´ söylemişti.

Silahına başta el konulsa da aralık ayında Santiago´ya hiçbir suçlama yöneltilemediği için geri verildi.




17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor