Florida´da Zika virüsüne karşı ek tedbirler
Amerika Birleşik Devletleri´nde Zika vakalarının artış gösterdiği Florida eyaleti yetkilileri salgına karşı alarm durumunda.
Amerika Birleşik Devletleri´nde Zika vakalarının artış gösterdiği Florida eyaleti yetkilileri salgına karşı alarm durumunda.
Miami başta olmak üzere birçok bölgesi kapı kapı ilaçlanan Florida´da virüsü taşıdığı endişesiyle hastaneye başvuranların sayısı 400´e ulaştı. Çoğu yurtdışı seyahatlerinden dönüşünde hastalık belirtisi gösterdiği aktarılan bu kişilerden 55´inin gebe olduğu bildirildi.
Sivrisinekler yoluyla bulaşan hastalığın önüne geçmek için ilaçlama çalışmaları sıklaştırıldı. Ayrıca sivrisineklerin yumurta bıraktıkları göletler ve su birikintileri sterilize ediliyor. Yollardaki menfezler de ilaçlı sularla temizleniyor.
Kongre´de Zika ile mücadele için yeni bir fon ayrılması gündemde: “Mümkün olduğunca çabuk buna kaynak ayırmalıyız, umarım partiler bu konuda uzlaşacak. Kongre´deki çalışma arkadaşlarım umarım bunun kendilerini ilgilendiren bir mesele olmadığını, kendilerinden uzakta olduğunu düşünmüyordur. Çünkü Miami-Dade´de olduğu gibi; başka yerlerde, eyaletler ve bu ülkenin başka kesimlerinde bunun görülmesi, aynı durumla karşılaşılması çok sürmez.”
Yenidoğan bebeklerde beyin ve kafatası anomalisine yol açtığı bilinen Zika´ya karşı henüz bir ilaç bulunmuyor. ABD´deki aşı geliştirme çalışmalarında ise ilk klinik deneylerin yapılması aşamasına geçilmiş durumda.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
