• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

FP: Rusya´nın başarısı sonrası Suudi Arabistan, Suriyeli muhaliflere askeri desteği kesiyor

FP: Rusya´nın başarısı sonrası Suudi Arabistan, Suriyeli muhaliflere askeri desteği kesiyor

ABD´nin Foreign Policy (FP) dergisi: Suudi Dışişleri Bakanı, Esad´ı devirmeye çalışan muhaliflere askeri desteğin kesilebileceğini söyledi. Bu durum, Rusya´nın Suriye´deki başarısının sonucu.

 

Foreign Policy (FP), Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr´in, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ı devirmeye çalışan muhaliflere yönelik askeri desteğin kesilebileceğini söylediğini yazdı. Suriyeli muhaliflere ve diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, bu durumun, Rusya´nın Suriye´deki başarısının sonucu olduğu vurgulandı.

´SORUNA DEĞİL, ÇÖZÜME ODAKLANIN´ 

FP´ye göre Cubeyr, geçen ay biraraya geldiği Suriye muhalefetine, Şam yönetimiyle ihtilafa değil, Rusya´nın Soçi´de düzenleyeceği Suriye Ulusal Diyalog Kongresi´nde siyasi çözüm bulmaya odaklanmaları tavsiyesinde bulundu.

´RİYAD, ESAD KARŞITLARINA DESTEĞİ KESEBİLİR´

Muhalefetin Soçi´deki kongre için iyi hazırlık yaparsa siyasi geçişle ilgili anlaşmalar yapma konusunda daha iyi pozisyona sahip olacağını belirten Suudi bakan, Riyad´ın Esad´ı devirmeye çalışan muhaliflere verilen askeri desteği kesebileceğinin altını çizdi. 

´ESAD KARŞITI GÜÇLER, ABD´DEN GELEN DESTEĞİ KAYBETTİ´

FP, 'Cubeyr´in sözleri, Esad karşıtı güçlerin ABD´den aldıkları gizli desteği kaybettiğini gösteriyor. Riyad´ın tutumu, Rus diplomasinin kriz sonrası Suriye´nin şekillenmesindeki başarısına işaret ediyor' yorumunu yaparak şöyle devam etti:

´TRUMP SURİYE´NİN YENİDEN İNŞASINA ODAKLANMALIYDI´

'Rusya´nın Suriye´deki krizin son aşamasında diplomatik ağırlığının artması, ABD´nin pasifliğinin sonucu. Trump yönetimi, Suriye´nin siyasi geleceğinin inşası yerine IŞİD´le mücadeleye ve İran´a karşı koymaya daha fazla odaklandı.'

´RUSYA, DİPLOMASİ ALANINDA ABD´NİN ÖNÜNE GEÇTİ´

BM Güvenlik Konseyi´nden bir diplomat, dergiye 'Suriye, ABD diplomasisinin birinci sırada bulunmadığının örneğidir. ABD, bu alanda Rusya´nın gerisinde kaldı' diye konuştu. 

´SİYASİ GİDİŞATI BELİRLEYEN ÜLKE RUSYA´

ABD´li emekli Amiral John Allen de Washington´un kriz sonrası Suriye´de öncü rol oynama ihtimalinin çok düşük olduğunu savunarak 'Siyasi gidişat, birçok açıdan Rusya tarafından belirleniyor' dedi.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor