• BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46

Fransa cumhurbaşkanı adayı Macron: Ermeni Soykırımı´nın dünyada tanınması için mücadele vereceğim

Fransa cumhurbaşkanı adayı Macron: Ermeni Soykırımı´nın dünyada tanınması için mücadele vereceğim

Fransa´da pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda galip gelen Emmanuel Macron, ikinci tur seçim kampanyasına 1915 olaylarını anma etkinliğine katılarak başladı. Dünkü anma etkinliğinde konuşan Macron, ´Ermeni Soykır

 

Macron, ikinci tur seçim kampanyasına 1915 olaylarının sembol isimlerinden gösterilen, Gomidas olarak bilinen Ermeni müzisyen Soğomon Soğomonyan´ın heykeline çiçek bırakarak başladı.

Paris´teki heykel önüne çiçek bırakan Macron, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törene Fransa´nın mevcut cumhurbaşkanı François Hollande, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Fransa´daki Ermeni kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. 

Macron, törende yaptığı konuşmada 7 Mayıs´ta yapılacak ikinci tur seçimlerini kazanması durumunda ´Ermeni Soykırımı´nın dünyada tanınması için mücadele vereceğini´ söyledi.

AFP´nin haberine göre cumhurbaşkanı adayı ayrıca, seçilirse Fransa´nın tüm ülkelerdeki demokratları koruyacağını belirterek 'Türkiye´nin içine girmekte olduğu eğilimden çok derin üzüntü duyuyorum ve bunu onaylamıyorum' dedi.

‘AB MÜZAKERELERİNDE İLERLEME OLMAYACAK´

Türkiye´deki referandumun ´otoriterleşme´ yarattığını söyleyen Macron, kendisinin cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye´nin Avrupa Birliği müzakerelerinde ilerleme olmayacağını da belirtti. 

Fransa, 2001 yılında 1915 olaylarını soykırım olarak tanımıştı. Fransa Anayasa Mahkemesi ise geçen ocak ayında 1915 olaylarını da kapsayabilecek şekilde ´bazı suçların reddinin suç sayılmasına´ ilişkin yasanın ilgili hükmünü iptal etmişti.



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor