Tarih: 17.05.2017 18:06

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, hükümeti onayladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Elysee Sarayı Genel Sekreteri Alexis Kohler, başbakanlık görevini geçici olarak üstlenecek ismin Edouard Philippe olduğunu açıklamıştı.

MACRON´UN ´MERKEZ SAĞA YAKLAŞMA ÇABASI´

Fransa´nın eski başbakanlarından merkez sağ politikacı Alain Juppe´nin ekibinden Philippe´in bu göreve atanmasının 11 ve 18 Haziran´da düzenlenecek milletvekili genel seçimlerinde çoğunluğu elde etmeyi amaçlayan Macron´un merkez sağa yaklaşma çabası olarak değerlendiriliyor. 

GENEL SEÇİM HAZİRAN´DA

Fransızlar, 11 Haziran´da milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. İlk turda en az yüzde 50 oy alan milletvekili adaylarının doğrudan Ulusal Meclis´e gireceği yarışta, herhangi bir adayın yüzde 50´yi yakalayamadığı sandalyeler için ikinci tur seçimler yapılacak. 18 Haziran´daki ikinci tura, ilk turda yüzde 12.5 ve üzeri oy alan adaylar katılabilecek ve burada en fazla oyu alan aday, milletvekili seçilecek.

​​´SOL VE SAĞ ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIM´

Sol ve sağ arasında köprü olma sözü veren Macron, Ekonomi Bakanı olarak Avrupa Birliği (AB) taraftarı bir isim olan Bruno Le Mairne´i, İçişleri Bakanlı olarak Sosyalist siyasetçi Gerard Collomb´u, Dışişeri Bakanı olarak da Sosyalist Parti´den Jean-Yves Le Drian´ı atamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —