Tarih: 21.07.2017 16:11

Fransa Cumhurbaşkanı Macron´un ilk iki ayı

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´nın en genç Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görev süresinde yaklaşık iki buçuk ayı geride bıraktı. 7 Mayıs´ta Fransa Cumhurbaşkanlığına seçilen Emmanuel Macron Elysee Sarayı´nda yapılan törenle resmen göreve başlamıştı.

Peki aradan geçen yaklaşık 2,5 ayda neler oldu?

Büyük umutlarla seçilen politikacı seçim bildirgesinde de olduğu gibi ikili temaslara önem verdi. Macron iki buçuk aylık görev süresince gerek Avrupa gerekse Orta asya ülkelerinin liderleri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı, ilk olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmüştü. Daha sonra; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ziyaretleri ile dünya medyasının da takibinde oldu. 

İki buçuk ay gibi kısa bir zaman diliminde, refah düzeyini arttırmaya yönelik çalışmaları olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Macron´un şu ana kadar çıkarıttığı bir yasa bulunmuyor. Bu rağmen Fransız halkının Cumhurbaşkanı Macron´dan beklentileri yüksek.

 
 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —