Fransa hızla artan vakalarla baş edemiyor: ´Kapasitemizi 48 saat içinde aşabiliriz´

Fransa hızla artan vakalarla baş edemiyor: ´Kapasitemizi 48 saat içinde aşabiliriz´

Fransa´da yetkililer hızla artan vaka sayısıyla baş edemiyor. Hastaneler Federasyonu Başkanı, başkent Paris ve civarında 24 ila 48 saat içinde kapasitenin aşılacağını belirtti.

Fransa´da yetkililer hızla artan vaka sayısıyla baş edemiyor. Hastaneler Federasyonu Başkanı, başkent Paris ve civarında 24 ila 48 saat içinde kapasitenin aşılacağını belirtti.

Koronavirüs salgınının Avrupa´da en çok etkili olduğu ülkelerden Fransa´da sağlık sistemi çöküşün eşiğine geldi.

Hızla artan vaka sayısına dikkat çeken Fransa Hastaneler Federasyonu Başkanı Frederic Valletoux, başkent Paris ve civarında 24 ila 48 saat içinde kapasitenin aşılacağını açıkladı.

BFM TV´ye konuşan Valletoux, salgının ilk olarak vurduğu ve doluluk nedeniyle ordu gözetiminde hasta tahliyesinin yaşandığı doğudaki Grand Est bölgesini kast ederek, “Ile-de-France bölgesinde (Paris´i de içeren merkez bölge)kesinlikle yardıma ihtiyacımız olacak, çünkü doğuda ne yaşandıysa şimdi de burada yaşanacak” dedi.

´Faciaya doğru yol alırız´

Valletoux, “24 ila 48 saat içinde kapasitemiz dolacak hatta aşacağız. Bölgeler ve hastaneler arasında gerçek bir dayanışma göstermeye ihtiyacımız var, transfer edilen hastaların sayısının artması gerekir” diye konuştu.

Dayanışmanın ve total bir çözümün gerekliliğine işaret eden Valletoux, “Eğer hastanelerin tek başına üstesinden gelmesine izin verirsek her bölge tek başına salgınla mücadele etmek zorunda bırakılırsa işte o zaman bir faciaya doğru yol alırız” ifadelerini kullandı.

Valletoux, ülke genelinde saptanan 29 bin vakanın dörtte birinden fazlasının Paris ve banliyölerinde tedavi altına alındığını, bunların 1300´ünün yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Başbakan: Muazzam bir yük

Fransa Başbakanı Edouard Philippe de gazetecilere yaptığı açıklamada vaka sayısının çok hızlı bir şekilde arttığını, bunun da sağlık sistemini ‘muazzam bir yük´ altına soktuğunu belirtti.

Philippe, “Durum ilerleyen günlerde çok zor bir hal alacak” dedi.

Kapasite artırıldı ama yetmiyor

Salgın nedeniyle Fransa´da yoğun bakım ünitelerinin kapasitesi 5 binden 8 bine çıkarıldı, Paris´te de bu sayı iki kat artırılarak 1200´e ulaştı. Ancak sağlık çalışanları şimdiden kapasite sınırına gelindiğini belirtiyor.

Salgın nedeniyle ülke genelinde 1696 kişi yaşamını yitirdi, virüsle enfekte olan kişi sayısı 29 bin 581´e ulaştı.



Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Yükleniyor