Tarih: 02.11.2020 20:07

Fransa İçişleri Bakanı: ´Bozkurtlar´ hareketini yasaklayacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa parlamentosunda açıklama yapan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, MHP bağlantılı Ülkü Ocaklarını yasaklamak için hükümet olarak harekete geçeceklerini duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ´haftasonunda Lyon şehrindeki ´Ermeni Soykırımı´ anıtının saldırıya uğramasının ardından hükümetim aşırı Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketini yasaklayacağına´ dair açıklama yaptı.

Parlamentonun hukuk komisyonunda konuşan İçişleri Bakanı Darmanin, ´Bozkurtlar´ hareketinin yasaklanmasının çarşamba günü bakanlar kurulunda ele alınacağını belirtti.

Darmanin 'En hafif ifadesiyle özel olarak saldırgan bir gruptan bahsediyoruz' ifadesini kullandı.

Dağlık Karabağ savaşının tetiklediği gerilim

Açıklama, Lyon merkezli Auvergne-Rhône-Alpes bölgesinde 1915 olaylarında öldürülmüş Osmanlı Ermenilerinin anısına kurulmuş bulunan merkeze ve anıta ´Bozkurtlar´ anlamına gelen Fransızca ´Loups gris´ ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın isminin başharflerine atıfla ´RTE´ gibi sloganlar ve Ermenistan´a yönelik küfür yazılması üzerine geldi.

Bölge valisi Pascal Mailhos, Twitter´da 'Yapılan tahribatları şiddetle kınıyor, Ermeni cemaatine tam destek veriyorum. Bu saygısızlıkların faillerini bulmak için her şey yapılacak' mesajını paylaştı.

Ermenilerin yoğun yaşadığı Decines-Charpieu kasabasındaki Ermeni Ulusal Anma Merkezi´nin duvarı ve ´Ermeni Soykırım Anıtı´na sprey boyayla yazı yazılmasından önce Fransa´nın Vienne şehri yakınlarında gösteri yapan Ermenistan yanlıları ile Türkiye kökenliler arasında çıkan arbedede 4 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine Lyon bölgesinde yaşayan yüzlerce Türk, protesto için sokağa inmişti. Decines´de ve Türk gurbetçilerin yoğunlukla yaşadığı Viennes ve Le Peage-de-Roussillon´da yüzlerce kişi protesto gösterisi yaparken, aşırı milliyetçi gruplar Ermenilerin yaşadığı semtlerde tehditkar sloganlar kullanmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —