• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Fransa´da başbakanlıktan istifa eden Valls, cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı

Fransa´da başbakanlıktan istifa eden Valls, cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı

Fransa Başbakanı Manuel Valls, istifasını sunarak cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. Valls´in yarın görevden ayrılacağı ve seçim çalışmalarına odaklanacağı ifade edildi.

 

Fransa´nın başkenti Paris´in banliyölerinden Evry´de yaptığı açıklamada Valls, “Evet, cumhurbaşkanlığı için adayım. Görevi yarın bırakacağım” dedi. “Bugün bir sorumluluğum var, bir araya getirmek” ifadelerini kullanan Valls, aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen´in solu kararın alınacağı ikinci tura katılmaktan alıkoyabileceği uyarısında bulundu.

‘RUSYA´NIN PUTİN´İNE, TÜRKİYENİN ERDOĞAN´INA KARŞI…´

İspanya doğumlu 54 yaşındaki eski Başbakan, “Fransa´ya her şeyi vermek istiyorum” ifadelerini kullandı. Valls, 'Rusya´nın Vladimir Putin´ine, ABD´nin Donald Trump´ına, Türkiye´nin Recep Tayyip Erdoğan´ına ve Çin´in Şi Cinping´ine karşı, değerlerine sıkı sıkıya bağlı, bağımsız bir Fransa istiyorum' diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande´ın ikinci kez aday olmayacağını açıklamasının ardından Sosyalist Parti´deki ön seçimlerde yer almayı reddeden eski Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron ve Sol Parti kurucusu Jean-Luc Melenchon, Valls´in adaylığı için yolu açmıştı.

Valls, merkez sağın adayı François Fillon ve aşırı sağcı Le Pen arasında geçmesi beklenen seçime Sosyalist Parti´nin adayı olarak katılabilmek için, gelecek ay parti içindeki ön seçimlerde yarışacak. Fransa´daki cumhurbaşkanlığı seçimleri ise nisan ve mayıs aylarında gerçekleştirilecek.




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor