• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Fransa´da iki bakanın görevine son verildi

Fransa´da iki bakanın görevine son verildi

AB Bakanı Loiseau´nun görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından, Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Griveaux ile Dijital Gelişmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Mahjoubi´nin görevlerine son verildiği d

 

AB Bakanı Loiseau´nun görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından, Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Griveaux ile Dijital Gelişmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Mahjoubi´nin görevlerine son verildiği duyuruldu.

Elysee Sarayı´ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un Griveaux, Loiseau, Mahjoubi´nin görevine 'son verdiği' belirtildi. 

Mahjoubi ve Griveaux´nun gelecek yıl düzenlenecek belediye seçimlerinde Paris Belediye Başkanlığına aday olması bekleniyor.

Griveaux, daha önce yaptığı açıklamada, Paris Belediye Başkanlığına aday olması halinde görevinden istifa edeceğini söylemişti.

Loiseau´nun, 26 Mayıs´ta düzenlenecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılmak için görevinden istifa ettiği bildirilmişti. Loiseau, AP seçimleri için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un kurucusu olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinin (LREM) liste başı adayı gösterildi.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor