• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Fransa´da komünistlerden sonra aşırı sağ da PEJ´e karşı çıktı

Fransa´da komünistlerden sonra aşırı sağ da PEJ´e karşı çıktı

Fransa´da 11 Haziran´daki milletvekili genel seçimi için kampanya sürecinin resmen başladığı gün, Türklerin de aralarında bulunduğu göçmen kökenli vatandaşların kurduğu Eşitlik ve Adalet Partisi´ne (PEJ) bir itiraz da aşırı sağcı

 

 

Fransa Komünist Partisi´nden (PCF) sonra, liderliğini Marine Le Pen´in yaptığı FN´nin Genel Sekreteri Nicolas Bay, PEJ´in seçimlere katılımı ve Fransa´nın birçok şehrinde aday göstermesi ile ilgili bir basın bildirisi yayımladı.

‘DAHA ÖNCE DE BİRÇOK SEÇİME KATILAN PARTİ FRANSA´DA TÜRK AK PARTİ´NİN BİR ÇIBANIDIR´

Ulusal Cephe´nin internet sitesinde de yer alan bildiride, PEJ´in seçimlerde 68 aday ile yarışacağı hatırlatılarak ‘Daha önce de birçok seçime katılan parti Fransa´da Türk AK Parti´nin bir çıbanıdır´ ifadesine yer verildi.

‘ASIL HEDEF, CUMHURİYETÇİ MUTABAKAT VE FRANSA MEDENİYETİNİN DEĞERLERİNE KARŞI PROJE ORTAYA KOYMAK´ 

PEJ´in seçim kampanyasında kullandığı dilin arkasında gerçekte kapalı bir toplum projesinin olduğu savunulan bildiride, partinin asıl hedefinin ‘Cumhuriyetçi mutabakata ve Fransa medeniyetinin değerlerine karşı bir proje ortaya koymak´ olduğu ileri sürüldü.

‘PEJ´İN SEÇİMLERE KATILMASIYLA FRANSIZ KİMLİĞİ VE LAİKLİĞİ DE SALDIRIYA UĞRUYOR´

Yabancı bir siyasi gücün, Fransa´ya yerleşmiş göçmen bir toplumu etkilemeye çalışarak Fransa´nın egemenliğini hedef aldığı iddia edilen bildiride, PEJ´in seçimlere katılması ile Fransız kimliği ve laikliğinin de saldırıya uğradığı belirtildi.

‘HER SEÇİM BÖLGESİNDE KARŞILARINDA YURTSEVER ULUSAL CEPHE ADAYLARINI BULACAKLAR´ 

PEJ´in seçim kampanyasına karşı durulması yanında yakından takip edilmesi gerektiği de savunulan bildiride, ‘Aday gösterdikleri her seçim bölgesinde karşılarında yurtsever Ulusal Cephe adaylarını bulacaklar´ ifadesi kullanıldı.

PEJ: GÖÇMEN KÖKENLİ VE MERKEZ PARTİLERİN KENARA ATTIĞI YURTTAŞLARI SAHİPLENME HEDEFİYLE KURULDUK

Fransa´da 2015´te kurulan ve daha önce yerel ve bölgesel seçimlere katılan PEJ, ‘eşitlik ve adalet arayışı içerisinde göçmen kökenli ve merkez partilerin bir kenara attığı yurttaşları sahiplenme hedefiyle kurulduğunu´ duyurmuştu.

PEJ, 11 Haziran´daki milletvekili genel seçimine ‘Sesini Yükselt´ sloganı ile Fransa çapındaki adaylarıyla katılıyor.

FRANSIZ KOMÜNİSTLER: PEJ, FRANSA´NIN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAK VE SEÇİMLERİ PROVOKE ETMEK İÇİN TÜRKİYE TARAFINDAN KURDURULDU

Daha önce PCF de yayımladığı benzer bir bildiride, PEJ´in Fransa´nın iç işlerine karışmak ve seçimleri provoke etmek amacıyla Türkiye tarafından kurdurulduğunu iddia etmiş, İçişleri Bakanlığı´na parti hakkında soruşturma açılması çağrısı yapmıştı. 

PEJ: KOMÜNİST PARTİ, FRANSA´DA PKK YANLILARINA VE DHKP-C MİLİTANLARINA KOL KANAT GEREN BİR PARTİ

PEJ Başkanı Şakir Çolak ise bu ifadelerin Fransa Komünist Partisi´nin ırkçı ve ayrımcı tutumuna örnek olduğuna dikkati çekerek, ‘Fransa Komünist Partisi, Fransa´da PKK terör örgütü yanlılarına ve DHKP-C militanlarına kol kanat geren bir partidir´ demişti.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor