Tarih: 05.01.2017 09:18

Fransa´da, öldüren vitamine yasak

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´da 21 Aralık´ta 10 günlük bir bebek D vitaminin verilmesinden kısa süre sonra yaşamını yitirmişti. Sağlık Bakanlığı bu skandalın ardından D vitamini takviyesi yapan ´Uvesterol D´ adlı ilacın satışını yasakladığını açıkladı. Sağlık Bakanı Marisol Touraine, 'Anne babalara tavsiye edilen bu ilacın riskler barındırdığı açık' dedi.

´TÜRKİYE´DE SATILMIYOR´

İlaç Türkiye´de satılıyor mu? Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, ilacın Türkiye´de satılmadığını belirterek, muadili bir ilacın da bulunmadığını söyledi. HaberTürk´ün aktardığına göre Çolak, 'Bu ilaç dört ayrı vitaminin bir arada olduğu bir ilaç ve damla şeklinde. Uvesterol D yurtdışında kullanılıyor. Prematüre ve yeni doğan bebekler için vitamin eksikliği ve emilim bozukluğu tedavisinde yazılıyor' diye konuştu.

Eczacılar ise Türkiye´de içinde çeşitli vitaminlerin bulunduğu ilaçların reçetesiz ve besin takviyesi olarak satıldığına dikkat çekti. Fransa´da yasaklanan ilacın Türkiye´de satışının olmadığını belirten eczacılar, ilacın ölümcül olmadığı vurgusunu yaparken, 'Bunun için karaciğer yetmezliğinin bulunması gerekir' açıklaması yaptı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —