Tarih: 29.04.2017 08:24

Fransa´da seçimin 2. turu öncesinde Le Pen´e sürpriz destek

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransız France 2 televizyonunda canlı yayına katılan Dupont-Aignan, Le Pen ile anlaşma sağladıklarını ve 7 Mayıs´ta yapılacak 2. tur seçimde Le Pen´i destekleyeceğini söyledi. 

Le Pen ile seçim kampanyasını birlikte yürüteceklerini belirten Dupunt-Aignan´ın olası bir Le Pen zaferinde önemli görevler alması bekleniyor.

´AŞIRICI AMA AŞIRI SAĞ DEĞİL´

Daha önce Le Pen ve Ulusal Cephe (FN) partisi hakkında sert açıklamaları olan Dupont-Aignan, bu sefer Le Pen´in 'aşırıcı olduğunu fakat aşırı sağ olmadığını' belirtti. Bağımsız aday Emmanuel Macron´un '10 Hollande gücünde, medya ve finans çevrelerinin var ettiği bir aday olduğunu' ifade eden Dupont-Aignan, Macron´a karşı Fransa´nın bağımsızlığını koruma mücadelesi vereceklerini kaydetti.

Fransa´da ulusal bağımsızlığı savunan, Fransa´nın sembol isimlerinden eski Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle´ün geleneğini sürdürdüğünü iddia eden ve Avrupa Birliği´ne (AB) mesafeli duran Ayağa Kalk Fransa Partisinin Genel Başkanı Dupont-Aignan´ın bu kararına partisinden itirazlar yükseldi. 

KARARIN ARDINDAN İSTİFALAR GELDİ

Partinin iki genel başkan yardımcısı, Le Pen ile birlik açıklamasından saatler sonra istifa ettiklerini duyurdu. Dupont-Aignan´ın sağ kolu Dominique Jamet ve DLF´nin program sorumlusu Eric Anceau, sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —