• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Fransa´da yeni Çevre Bakanı belli oldu

Fransa´da yeni Çevre Bakanı belli oldu

Fransa´da Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne, istifa eden François de Rugy´nin yerine Çevre Bakanı olarak atandı.

 

Elysee Sarayı´ndan yapılan yazılı açıklamada, Mayıs 2017´den bu yana Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan 58 yaşındaki Borne´nun, de Rugy´nin yerine Çevre Bakanı olarak atandığı belirtildi.  

Açıklamada, Borne´nun yerine Ulaştırma Bakanı olarak atanacak isim ile ilgili bilgi verilmedi. 

De Rugy, Facebook´daki hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin Ulusal Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde, ´Meclisin bütçesiyle lüks yemek davetleri verdiğini´ ileri süren Mediapart internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtmişti. 

Söz konusu suçlamaları reddettiğini ifade eden Rugy, bu şartlarda etkili şekilde görevini yürütemeyeceğini ve istifasını Başbakan Edouard Philippe´e sunduğunu bildirmişti. 

Fransa Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye, France Info´ya yaptığı açıklamada, Rugy´nin istifasının kabul edildiğini kaydetmişti. 

RUGY İSTİFA EDEN HULOT´UN YERİNE ATANMIŞTI

Mediapart internet sitesinin geçen hafta Rugy´nin ´Mecliste lüks yemek davetleri verdiğine´ ilişkin haberi ülkede tartışma yaratmıştı.

Rugy, geçen yıl eylülde Fransa Ulusal Meclisi Başkanı iken istifa eden Nicolas Hulot´nun yerine Çevre Bakanı olarak atanmıştı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor