• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Fransa`da işsizlik rekor kırdı

Fransa`da işsizlik rekor kırdı

Fransa`da işsiz sayısı, geçtiğimiz nisan ayında 5,2 milyona ulaştı. Fransız basını, bu sayının ülke için bir rekor olduğunu belirtiyor.

 

Fransa Çalışma Bakanlığı ve işsizlerin sayımını yapan Pole Emploi tarafından hazırlanan istatistik veriler açıklandı.

İşgücü piyasasındaki duruma ilişkin yayınlanan rapora göre, geçtiğimiz nisan ayında, hiçbir işe sahip olmayan (A kategorisi) vatandaş sayısı 26 bin 200 kişi artarak 3,4 milyona ulaştı. Fransa`da tüm kategorilerden işsiz sayısı ise 5,2 milyonu geçti.

Fransa basını, özellikle de Figaro, Monde, Parisien, Point, Liberation ve Echos, nisan ayında kayda geçen artışın ülke için rekor olduğunu vurguladılar.

Fransa Çalışma Bakanı François Rebsamen, yakın zamanda işsizlikte artış eğiliminin devam edeceğini söyledi. Parisien gazetesinin haberine göre, bakan bu yıl işsiz sayısının 100 bin daha artacağı tahmininde bulundu. Mevcut durumdan tek çıkış yolunun, orta ve uzun vadede ekonomik büyümeyi teşvik etmek olduğunu belirten Rebsamen, 'Alınan tüm kararların nihai hedefi, işsizliğe karşı mücadele olmalı' dedi.

Diğer yandan Avrupa Birliği`nin iktisadi ve mali işlerden sorumlu Komiseri Pierre Moscovici, gerekli istihdamın sağlanması için Fransa`nın şu an yürütülen reformlara devam etmesi gerektiğini savundu. France Inter radyosuna konuşan Komiser, 'Fransa, Euro Bölgesi`nin en düşük ekonomik büyüme hızına sahip. Bu yüzden, özellikle de istihdam piyasasında reformlara ihtiyaç var' dedi.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor