• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Fransa´dan ´Trablus´a saldırının kabul edilemez olduğu´ açıklaması

Fransa´dan ´Trablus´a saldırının kabul edilemez olduğu´ açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya´daki Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac´la yaptığı telefon görüşmesinde, ‘Trablus´a saldırının kabul edilemez olduğunu´ belirtti.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac´la yaptığı telefon görüşmesinde, 'Trablus´a saldırının kabul edilemez olduğunu' vurguladı.

Başkanlık Konseyi´nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Serrac ile Macron telefon görüşmesinde, Libya´da güvenlik alanında yaşanan son gelişmeler ve yansımalarını ele aldı.

​Macron, sivillerin hayatının tehlikeye atılmasının kabul edilemez olduğunu ve saldırının durdurulması gerektiğini vurguladı. 

SERRAC: HAFTER´İN HAMLESİ, ÜLKEYİ YENİDEN SAVAŞ VE KAN DÖNGÜSÜNE ÇEVİRECEK

Serrac ise General Halife Hafter´in Libyalıların, Birleşmiş Milletler´in (BM) barışçıl yol haritası çerçevesinde ulusal bir konferans yapılmasını istediği zamanda başkent Trablus´a yönelik operasyonundan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. 

Hafter´in bu hamlesinin, kişisel çatışmalar ve yönetim arzusu dışında hiçbir hedef olmaksızın ülkeyi yeniden savaş ve kan döngüsüne çevireceğini aktaran Serrac, Hafter´in önünde ‘ivedilikle askeri operasyonları durdurma ve geldiği yere çekilme´ olarak iki seçenek olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri, başkent Trablus´u ele geçirmek için perşembe günü saldırı başlatan darbeci General Halife Hafter´e bağlı güçlere karşı operasyon başlatmıştı.

 

UMH´ye bağlı Sağlık Bakanlığı tarafından Facebook hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Trablus´ta darbeci Hafter´e bağlı güçler ile uluslararası toplum tarafından tanınan UMH´ye bağlı birlikler arasındaki çatışmalarda 21 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana yaşandığı Libya´da, uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile Halife Hafter´e bağlı Libya Ulusal Ordusu arasında çatışmalar sürüyor.



19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor