Tarih: 03.01.2018 12:13

Fransa´nın Akdeniz´deki adası Korsika´da ayrılıkçı lider seçildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Ada´da geçen ay yapılan seçimlerde tarihi bir başarı sağlayan ayrılıkçı ve özerklik taraftarlarının oluşturduğu Korsika İçin (Per a Corsica) Koalisyonu, yeni yıl itibarıyla göreve başlayacak Korsika Meclisi Başkanlığına Talamoni´yi aday gösterdi. 

Yapılan oylama sonucu Talamoni 63 üyeden 40´ının oyunu alarak Korsika´nın tek parlamentosu olan Bölgesel Meclisin Başkanı oldu.

İktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü Partisinin (LREM) adayı Jean-Charles Orsucci 6, sağcı Jean-Martin Mondoloni ise 10 oy alabildi.

Korsika´da son dönemde bağımsızlık taleplerinin artması üzerine Fransa hükümeti, Ada´daki sorunları gözden geçirmesi için Jacqueline Gourault´u özel elçi olarak görevlendirmişti. Jean-Guy Talamoni´nin Korsika Meclisi Başkanı seçilmesinin ardından Gourault´un cuma günü Korsika´ya gideceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un da gelecek ay Ada´yı ziyaret edeceği açıklanmıştı.

KATALAN LİDER PUİGDEMONT´A İŞARET ETMİŞTİ

Ayrılıkçı lider Talamoni, 10 Aralık´taki seçimlerden sonra yaptığı açıklamada, Paris yönetiminin sandıktan çıkan sonuca kayıtsız kalmaması çağrısı yaparak, aksi durumda Ada´da halk gösterileri düzenlemek ve Katalan dostu Carles Puigdemont gibi ´Avrupa başkentlerinde tur atmak´ ile tehdit etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —