• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Fransa´nın ilk sanal muayenehanesi açıldı

Fransa´nın ilk sanal muayenehanesi açıldı

Dağlık bölgelerde doktor istihdamı ve ulaşım zorluklarının önüne geçmek isteyen Fransa, sanal muayene uygulamasına başladı. 400 kişinin yaşadığı Oberbruck´ta açılan sanal muayenehane ile hastalar bir ekran aracılığıyla doktorlara

 

Fransa´nın doğusunda yer alan Oberbruck ve çevre köylerde yaşayan hastaların yararlanabileceği sanal muayenehanede haftanın 4 günü hizmet verilecek. Bir hemşirenin sürekli bulunacağı muayenehanede hastalar ekran sayesinde görevli doktorlarla iletişime geçip, şikayetlerini anlatacaklar.

​Oberbruck Belediyesi ve bölgede kurulu ilk yardım ve bakım derneğinin işbirliği ile açılan sanal muayenehanede hastaların şikayetleri gerekli görüldüğünde kayda alınabilecek.

Oberbruck´te 3 yıldan bu yana doktor olmadığını söyleyen köylüler, bu yöntemle acil olmayan durumlarda ve sıradan muayenelerde şehre inmeden doktora danışabilecek.

Yetkililer, sanal muayenehane çözümüyle köylerden göçün önüne geçmeyi hedefliyor. Benzer uygulamaların gelecek yıllarda Fransa´nın birçok bölgesinde hayata geçirileceği ifade edilirken, sanal muayenehanelerdeki çalışma şeklinin geleneksel muayeneden pek farklı olmadığı belirtiliyor.




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor