• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Fransız ana muhalefet lideri ´paylaşılmaması şartıyla´ konuştu: Fransa diktatörlükle yönetiliyor

Fransız ana muhalefet lideri ´paylaşılmaması şartıyla´ konuştu: Fransa diktatörlükle yönetiliyor

Fransa´da ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti´nin (LR) lideri Laurent Wauquiez´in, ´kayıt altına alınmaması ve paylaşılmaması´ şartıyla yaptığı konuşmada 'Bugün Fransa diktatörlükle yönetiliyor, güçler dengesi asla söz konusu de

 

Wauquiez´in, ülkenin Lyon kentinde bulunan İşletme Okulu´nda (EM) öğrencilere 'kayıt altına alınmaması ve paylaşılmaması şartıyla' verdiği derste kullandığı ifadelerin gizli kaydı TMC kanalında yayınlandı. 

YÜRÜYÜŞ HAREKETİNDEKİLER ´KUKLA´ 

Buna göre, ilk bölümü cuma günü yayınlanan ve Fransa hakkında dile getirdiği iddialar nedeniyle büyük tepki çeken konuşmanın ikinci bölümünde Wauquiez, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un tüm güçleri elinde topladığına işaret ederek, 'Bugün Fransa diktatörlükle yönetiliyor, güçler dengesi asla söz konusu değil' ifadelerini kullandı.

Fransa´da meclis üyelerinin Macron ve temsil ettiği çevreler karşısında söz hakkının olmadığını kaydeden Wauquiez, iktidardaki Yürüyüş Hareketi (LREM) mensuplarının da birer kukla olduğunu iddia etti.

´KONUŞACAĞIM KONULAR BURADA KALACAK´

Öğrencilere 'burada konuşacağım konular dört duvar arasında kalacak' sözleriyle uyarıda bulunan Wauquiez´in daha sonra, bir siyasetçinin söylediği her sözün, daha sonra aleyhinde kullanılabilme olasılığından bahsettiği de kayıt altına alındı.

FILLON´UN ÇÖKÜŞÜ 

Kayıtların cuma günü yayınlanan ilk bölümünde Wauquiez, Cumhurbaşkanı Macron´un, özel bir ekip kurarak cumhurbaşkanı seçim sürecinde sağın adayı François Fillon´un önce aday olarak seçilmesini sağladığını, daha sonra da siyaseten çöküntüye uğramasına neden olduğunu iddia etmişti.

Fransa´nın güvenlik kaygılarına da değinen Wauquiez, ülkenin üç veya 4 yıl içinde çok kötü ve çok ağır bir sürece gireceğini ve yıkıntılar yaşayacağını öne sürmüştü. Wauquiez, aynı toplantıda eski Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy´nin de Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde tüm bakanların telefonlarını dinlemeye aldığını belirtmişti.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor