• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Fransız askerleri görüntülendi: 50 asker, Menbiç´in sınırlarında nöbet tutuyor

Fransız askerleri görüntülendi: 50 asker, Menbiç´in sınırlarında nöbet tutuyor

Sputnik, Fransız askerlerinin Menbiç´in sınırlarında nöbet tutarken görüntülerine ulaştığı. Menbiç´e gelen 50 Fransız askerinin kuzeyde bir askeri üs kurduğu söyleniyor.

 

Ankara´nın Afrin´in ardından Menbiç´e operasyon düzenlemeye yönelik açıklamaları sonrası, Menbiç´te varlıklarını artıran Fransız askerlerinin devriye gezdiği haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. 

SACUR ÇAYI BÖLGESİNDE

Sputnik´in ulaştığı bir resimde Fransa askerlerinin Menbiç´te Sacur Çayı bölgesinde 2 askeri araçla nöbet tuttuğu görülüyor. Fransa askerlerinin nöbet tuttuğu araçlara Fransa bayraklarının asılması dikkat çekiyor.

 
Menbiç´in Sacur Çayı bölgesinde Fransa askerlerinin nöbet tuttuğu araçlara Fransa bayrakları asılı. 
 
Demokratik Suriye Güçleri´ne (DSG) bağlı Menbiç Askeri Meclisi´nden üst düzey bir yetkili, Sputnik´e şöyle konuştu: 

´´Fransa askerleri kısa bir süre önce Menbiç´e geldi. Şimdi Menbiç´in kuzeyinde askeri bir üs kuruyorlar. TSK ile ÖSO operasyon yapmasın diye Menbiç´in kuzeyinde varlıklarını artırıyorlar. Sacur Çayı bölgesinde sürekli devriyeye çıkıyorlar. Askeri araçlarıyla bölgede nöbet tutuyorlar. Askeri araçların üzerinde Fransa bayrağı bulunuyor. Fransa askerleri Menbiç´in değişik bölgelerinde boy gösteriyor. Genelde Menbiç´in sınırlarında bulunuyorlar. 50 civarında Fransa askeri var.´´

FRANSIZ-AMERİKAN ASKERLERİ ORTAK DEVRİYEDE 

Menbiç Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Adıl da Fransız askerlerinin Menbiç´te devriyeye çıktığını Sputnik´e doğruladı. Ebu Adıl, Fransa askerlerinin Menbiç´te askeri varlıklarını artırdığını ve sınırda nöbet tuttuğunu, Fransa askerlerinin ABD askerleriyle birlikte devriye gezdiğini aktardı.

KUZEYDE 250 FRANSIZ ASKERİ 

Suriye´nin kuzeyinde DSG´nin elinde tuttuğu bölgelerde toplam 250 Fransız askeri olduğu söyleniyor. Fransa´nın Kobani, Tabka, Rakka ve Deyr er Zor´da askerleri bulunuyor. Kobani´de Fransız askerlerine ait bir merkez de var.

STRATEJİK ÖNEMİ VAR
2012 yılında ÖSO´nun, 2014 yılında ise IŞİD´in eline geçen Halep´e bağlı Menbiç, 12 Ağustos 2016´da DSG tarafından IŞİD´den kurtarılmıştı. Menbiç, güneyde Halep´e 85, kuzeyde Cerablus´a 40, doğuda Kobani´ye 65, batıda El Bab´a 45 kilo metre mesafede stratejik öneme sahip bir yerleşim.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor