• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Fransız belediyeden Filistin´i tanıma kararı

Fransız belediyeden Filistin´i tanıma kararı

Fransa´da Gennevilliers Belediyesince Fransız Parlamentosunun 2014´te aldığı karar hatırlatılarak, bağımsız Filistin Devleti´ni tanıma kararı alındığı duyuruldu.

 

Başkent Paris´in kuzeyinde bulunan Gennevilliers´in Belediye Başkanı Patrice Leclerc, yazılı bir açıklama yaparak, Filistin Devleti´ni tanıdıklarını duyurdu.

FABIUS´UN VAADİ HATIRLATILDI 

Açıklamada, Aralık 2014´te hükümete Bağımsız Filistin Devleti´ni tanıma tavsiyesinde bulunan tasarının Fransız Meclisi ve Senatosunda kabul edildiği ve dönemin Dışişleri Bakanı Laurent Fabius´un, 2 yıl içerisinde İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmelerinden bir sonuç çıkmazsa ülkesinin Filistin´i tanıyacağını belirttiği hatırlatıldı.

TÜM BELEDİYELERE ÇAĞRI

ABD Başkanı Donald Trump´ın aldığı Kudüs kararı ve İsrail işgal edilmiş topraklarda yeni yönetiminin yerleşim birimleri inşa etme kararları ile bölgedeki barış umutlarının dinamitlendiği belirtilen açıklamada, 'Patrice Leclerc, tüm belediyeleri, Filistin Devleti´ni tanımaya davet ediyor' ifadelerine yer verildi.

MACRON´A ´BELEDİYE´ BASKISI 

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un Filistin Devleti´ni tanımayı reddettiği vurgulanan açıklamada, binlerce belediyenin resmi olarak bu yönde bir karar alması sonucunda Fransa´nın zorunlu olarak Filistin´i tanımış olacağı kaydedildi.

Gennevilliers Belediyesi, Fransa´da Stains, Bondy, Vitry-sur-Seine belediyeleri gibi 2002´den beri İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli Lider Mervan Berguti´yi 'Onur Hemşehrisi' ilan etmişti. Pazartesi günü imzalanıp resmiyet kazanacak kararın, başka belediyelerce de kabul edileceği belirtiliyor.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor