Tarih: 08.03.2017 22:26

Fransız cumhurbaşkanı adayı Fillon, yine yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya

Facebook Twitter Linked-in

 

Le Canard Enchaine´nin haberine göre milyarder Marc Ladreit de Lacharriere, 2013 yılında Fillon´a 2013 yılında 50 bin euro borç verdi.

YETKİLİ MERCİLERE BİLDİRMEDİ

Haftalık gazete, Fillon´un söz konusu parayı milletvekili olduğu dönemde aldığını belirtti; ancak bunu ülkenin kamusal şeffaflığı denetleme kurumuna bildirmedi.

Fillon´un avukatı Antonin Levy, Fillon´un aldığı borcu geri ödediğini ve bunu o dönem bildirmek için hiçbir gerekliliğin bulunmadığını ifade etti. Gazete´nin aktardığına göre Fillon, yetkililere verdiği ifadede, borç aldığını bildirmeyi unuttuğunu söyledi. 

FİLLON HAKKINDA YOLSUZLUK SUÇLAMALARI

Fransız makamlar, ´kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali, bu suçların gizlenmesi ile nüfuzu kötüye kullanma ve görev ihlali´ suçlamasıyla Fillon hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, Fillon´un eşinin 8 yıl süreyle mecliste hiç çalışmadan ´danışman´ sıfatıyla 900 bin euro maaş aldığı ve siyasetçinin iki çocuğuna Senatoda iki yıl süreyle hiç çalışmadan yine ´danışman´ sıfatıyla 84 bin euro maaş ödendiği iddiaları üzerine ön soruşturma başlatmıştı.

Anketlerde cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen 62 yaşındaki eski başbakan Fillon´un, söz konusu soruşturmanın ardından popülaritesi oldukça düşerken yarışı kazanma ihtimali zayıflamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —