• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Fransız cumhurbaşkanı adayı Fillon, yine yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya

Fransız cumhurbaşkanı adayı Fillon, yine yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya

Fransız Cumhurbaşkanı adayı Francois Fillon, Fransız bir milyarderin verdiği 50 bin euroluk borcu bildirmediği için yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya.

 

Le Canard Enchaine´nin haberine göre milyarder Marc Ladreit de Lacharriere, 2013 yılında Fillon´a 2013 yılında 50 bin euro borç verdi.

YETKİLİ MERCİLERE BİLDİRMEDİ

Haftalık gazete, Fillon´un söz konusu parayı milletvekili olduğu dönemde aldığını belirtti; ancak bunu ülkenin kamusal şeffaflığı denetleme kurumuna bildirmedi.

Fillon´un avukatı Antonin Levy, Fillon´un aldığı borcu geri ödediğini ve bunu o dönem bildirmek için hiçbir gerekliliğin bulunmadığını ifade etti. Gazete´nin aktardığına göre Fillon, yetkililere verdiği ifadede, borç aldığını bildirmeyi unuttuğunu söyledi. 

FİLLON HAKKINDA YOLSUZLUK SUÇLAMALARI

Fransız makamlar, ´kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali, bu suçların gizlenmesi ile nüfuzu kötüye kullanma ve görev ihlali´ suçlamasıyla Fillon hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, Fillon´un eşinin 8 yıl süreyle mecliste hiç çalışmadan ´danışman´ sıfatıyla 900 bin euro maaş aldığı ve siyasetçinin iki çocuğuna Senatoda iki yıl süreyle hiç çalışmadan yine ´danışman´ sıfatıyla 84 bin euro maaş ödendiği iddiaları üzerine ön soruşturma başlatmıştı.

Anketlerde cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen 62 yaşındaki eski başbakan Fillon´un, söz konusu soruşturmanın ardından popülaritesi oldukça düşerken yarışı kazanma ihtimali zayıflamıştı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor