Tarih: 19.10.2016 10:00

Fransız gazetecinin çevirmeni, Calais sığınmacı kampında tecavüze uğradı

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´dan İngilterre´ye geçiş noktası olarak bilinen ve ´Orman´ lakabı ile anılan Calais´teki sığınmacı kampında skandal bir olay yaşandı. Kampotaki sığınmacıların koşulları ile ilgili haber yapan France 5 televizyon kanalının 42 yaşındaki ismi açıklanmayan muhabirine Afgan dili Peştuca çevirmenlik yapan 38 yaşındaki bir tercüman kamptaki sığınmacılar tarafındna tecavüze uğradı. Sabaha karşı 2 sularında önce soyguna uğrayan ve değerli eşyaları çalınan ikili darp da edildi. Aradan bir süre geçtikten sonra bu kez Afgan asıllı olduğu düşünülen sığınmacılar Afgan asıllı ve Paris´te yaşayan tercüman kadına tecavüz etti.

DNA ÖRNEĞİNDEN SALDIRGANLAR SAPTANACAK

AFP´nin haberine göre, olayın ardından Calais polis merkezine giden ve başlarından geçen olayı anlatan ikili hastanede müşahede altına alındı. İkilinin aylardır bu kampta yaşayan sığınmacı çocukların yaşam koşullarını belgesel haline getirmek için çekim yaptıkları belirtildi. Yerel savcıdan alınan bilgilere göre olay hakkında soruşturma açıldığı ve gazeteci ile tercümanından alınan DNA örnekleri ile saldırganların kimlik tespitinin yapılmaya çalışılacağı ifade edildi.

Temmuz ayında yapılan sayıma göre Calais sığınmacı kampında yüzde 80´i kimsesiz çocuklardan oluşan 761´i çocuk toplam 7 bin 300 sığınmacı yaşıyor. Kampta genellikle Afganistan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden gelen ve İngiltere´ye geçmek üzere Manş tüneli´ni kullanmak isteyen sığınmacılar barınıyor. İltica talepleri ve mülteci kabul işlemleri çok yavaş ilerlediği için bölgede sıkışan sığınmacıların barındığı kampta güvenlik seviyesi ve yaşam koşulları çok düşük seviyede devam ederken kampta yaşanan hırsızlık, darp ve tecavüz gibi olayların sayısında da artış gözleniyor. Eylül ayında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kampın birkaç hafta içinde kapatılacağına dair söz vermiş ve sığınmacılarında ülke genelindeki kabul merkezleri ve kamplara yerleştirileceğini söylemişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —