• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Fransız Ve Yunan Fırkateynleri Girit Adası Açıklarında Ortak Tatbikat Yaptı

Fransız Ve Yunan Fırkateynleri Girit Adası Açıklarında Ortak Tatbikat Yaptı

Fransız Savunma Bakanlığı, 14 Aralık´ta yaptığı açıklamada, Fransız Donanması (Marine Nationale) FREMM Fırkateyni 'Auvergne', Yunan Donanması fırkateyni 'Salamis' ile Girit açıklarında bir dizi tatbikat gerçekleştirdiğini söyledi.

 

9 Aralık 2021´de Fransız ve Yunan fırkateynleri arasında helikopter çapraz güverteleri, bir formasyon navigasyon dizisi ve taktik bilgi alışverişine izin veren taktik veri bağlantılarının kurulması gerçekleştirildi.

 

Gemiler daha sonra, Yunan Hava Kuvvetlerine ait iki F-4 ve iki F-16 avcı uçağına, deniz kuvvetleri yararına bir hava savunma görevi sağlayan diğer iki F-16 avcı uçağına karşı bir hava savunma harbi (AAW) tatbikatında güçlerini birleştirdi.

Stratejik ortaklık

Bu eğitim, Fransa ile Yunanistan arasında yakın zamanda imzalanan stratejik ortaklığın bir parçasıdır. Auvergne tarafından bir ay önce Yunan fırkateyni Themistokles ile gerçekleştirilen de dahil olmak üzere 2021 ve 2020´de ortaklaşa gerçekleştirilen çok sayıda tatbikatı takip ediyor .

 

Fransa ve Yunanistan arasında 28 Eylül 2021´de imzalanan stratejik ortaklık anlaşması, iki ülke arasındaki savunma işbirliğini pekiştirmeyi ve sürdürülebilir bir şekilde yapılandırmayı amaçlıyor. Ayrıca, özellikle deniz hukuku da dahil olmak üzere uluslararası hukuka saygı gösterilmesini sağlayarak, Avrupa´nın stratejik özerkliğini ve egemenliğini güçlendirmeye katkıda bulunur.

 

Son olarak, sık sık üst düzey toplantılar ve işbirliği şeklini alır. ikili askeri güçlerin yanı sıra ortak yetenek projeleriyle güçlendirildi.

 

2 Kasım´da Toulon´dan ayrılan FREMM Auvergne , şu anda Akdeniz´de konuşlandırılmış durumda. Gemi ve NH90 NFH Caïman helikopteri şu anda Doğu Akdeniz´e doğru ilerliyor ve burada IŞİD´e karşı savaşmak için Chammal Operasyonunun bir parçası olarak, Fransa, Avrupa ve Birleşik Devletler için güvenlik sorunlarının yaşandığı stratejik bir bölgede Fransız gemilerinin mevcudiyetini sağlayacak. Devletler çoktur.

Kaynak: https://www.navalnews.com/naval-news/2021/12/french-and-greek-frigates-conduct-joint-drill-off-crete-island/ 



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor